Κορωνοϊός: Τρία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Επιβεβαιώθηκαν άλλα δυο κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Το δεύτερο είναι το παιδί της 38χρονης, το οποίο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, μαζί με τη μητέρα του.

Το παιδί της 38χρονης, η οποία χθες διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό, πήγε κανονικά τη Δευτέρα και την Τρίτη στο σχολείο του, αλλά δεν πήγε την Τετάρτη, γεγονός που ανησυχεί τις Αρχές για την έκταση που μπορεί να λάβει το θέμα. Το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ σε θάλαμο αρνητικής πίεσης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε καλή κατάσταση, όπως και η μητέρα του, με ήπια συμπτώματα.

Προληπτικά το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης όπου πήγαινε το παιδί, είναι σήμερα κλειστό με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας όπως αναφέρθηκε στη σχετική ανακοίνωση.

Χθες άλλωστε υποβλήθηκαν σε εξετάσεις όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη -φίλοι, μέλη οικογένειας και συνταξιδιώτες.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι επιβεβαίωσε και τρίτο κρούσμα αυτή τη φορά στην Αθήνα. Ο κ. Τσιόδρας δεν ανέφερε περισσότερα γι αυτό το τρίτο κρούσμα παρά μόνο ότι είναι γυναίκα, ότι επέστρεψε από ταξίδι στην Ιταλία και ότι νοσηλεύεται σε ειδική μονάδα νοσοκομείου της Αττικής.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, συνέστησε και αυτός με τη σειρά του ψυχραιμία. Κάλεσε τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται και ζήτησε σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων να συμβουλευτούν τον προσωπικό τους γιατρό και τα νοσοκομεία αναφοράς.

«Εμείς αυτό που θα κάνουμε με ειλικρίνεια και διαφάνεια και κοιτώντας στα μάτια τους πολίτες είναι να ενημερώνουμε μόνιμα, σωστά, ψύχραιμα για την κατάσταση αυτή της δημόσιας υγείας. Σε καμία των περιπτώσεων δεν υπάρχει λόγος πανικού, το αντίθετο, η σωστή ενημέρωση, η οργάνωση και η συνεργασία θα μπορέσουν να μας κάνουν όλους μαζί να έχουμε καλά αποτελέσματα», τόνισε ο υπουργός.