Στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς η 40χρονη που διαγνώστηκε με τον κορωνοϊό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Υψηλόβαθμο στέλεχος της τράπεζας Πειραιώς είναι η 40χρονη που διαγνώσθηκε με τον κορωνοϊό στην Αθήνα και αποτελεί το τρίτο κρούσμα στη χώρα.

Η γυναίκα πρόσφατα επέστρεψε από ταξίδι στην Ιταλία και νοσηλεύεται στον Αττικόν Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα είναι σε καλή κατάσταση.

Η τράπεζα Πειραιώς ενημερώθηκε άμεσα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και ενεργοποίησε το σχετικό σχέδιο που είχε καταρτίσει σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Η επίσημη ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς:

«H Tράπεζα Πειραιώς ενημερώθηκε σήμερα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) ότι ένας εργαζόμενός της στο κτήριο Αμερικής 4 διαγνώσθηκε με τον ιό COVID-19.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το σχετικό σχέδιο που είχε ήδη καταρτισθεί από την Τράπεζα για το θέμα σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ.

Εφαρμόζοντας το σχετικό πρωτόκολλο, συγκλήθηκε σύσκεψη με κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. και υλοποιούνται τα ακόλουθα μέτρα για καθαρά προληπτικούς λόγους:

• απολύμανση στο κτήριο Αμερικής 4 την Παρασκευή 28/02/2020

• εκκένωση του ορόφου του κτηρίου, στο οποίο εμφανίσθηκε το κρούσμα του ιού για τις επόμενες 14 ημέρες.

• εργασία από το σπίτι για το διάστημα των 14 ημερών για τους εργαζομένους στον όροφο όπου εμφανίσθηκε το κρούσμα

• εφαρμογή των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. www.eody.gov.gr.

Η Τράπεζα Πειραιώς δρα με σταθερό γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων της, ενώ με την εφαρμογή του σχεδίου επιχειρηματικής λειτουργικής συνέχειας, διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της.»

Υπενθυμίζεται ότι τα άλλα δύο κρούσματα είναι μια γυναίκα 38 ετών στη Θεσσαλονίκη και το παιδί της.