Κορωνοϊός: Ισχυρό πλήγμα στον τουρισμό της Ιταλίας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ένας σημαντικός και ιδιαίτερα δημοφιλής πόλος έλξης τουριστών, η Ιταλία, αντιμετωπίζει τις σοβαρές επιπτώσεις στην τουριστική της βιομηχανία, λόγω του κορωνοϊού.

Αυτές τις μέρες μερικά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα είναι ασυνήθιστα άδεια, όπως η πλατεία μπροστά από τον καθεδρικό ναό Duomo στο Μιλάνο. Αν και συνήθως είναι γεμάτη με τουρίστες από όλο τον κόσμο, αυτές τις μέρες, φαίνεται έρημη.

Σύμφωνα με τον Τζουζέπε Ροσκιόλι, αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιταλών ξενοδόχων: «Για το Πάσχα και τους επόμενους μήνες, όλο και περισσότερες κρατήσεις ξενοδοχείων έχουν ακυρωθεί από την περασμένη Παρασκευή. Τα νέα κρούσματα στη Λομβαρδία και το Βένετο, έχουν αυξήσει τον φόβο και γίνονται ακυρώσεις ακόμη και τον Ιούνιο. Αυτό ισχύει για ολόκληρη την εθνική επικράτεια, ειδικά για το βόρειο τμήμα της χώρας, αλλά και για την υπόλοιπη Ιταλία.»

Ο Ιταλός υπουργός Αθλητισμού Βιντσέντζο Σπανταφόρα δήλωσε ότι η απαγόρευση των αθλητικών εκδηλώσεων για να συγκρατήσει το ξέσπασμα του κορωνοϊού στην Ιταλία ίσως να μην παραταθεί ως την επόμενη Δευτέρα, υπό την προϋπόθεση ότι τα δεδομένα για την επιδημία θα βελτιωθούν.