Κορωνοϊος: Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό για την πρόληψη του κορωνοϊού ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Υγείας. Η απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της υπουργού παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας στη συνέντευξη τύπου με τον υπουργό υγείας Βασίλη Κικίλια ο λόγος της αναστολής των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό έχει να κάνει με τη δυσκολία ιχνηλάτησης των επαφών.

Ο κ. Τσιόδρας συνέχισε τονίζοντας ότι οι αρχές συνεχίζουν την «επίπονη» διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των 4 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα. Αναφερόμενος στον λόγο που ματαιώθηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις εξήγησε ότι είναι επιδημιολογικός. «Η αναστολή άλλων συγκεντρώσεων δεν κρίνεται απαραίτητη», τόνισε, ενώ ζήτησε να υπάρξει σεβασμός στην ατομικότητα των ασθενών.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παίρνοντας τον λόγο απηύθυνε έκκληση να επικοινωνήσουμε σωστά το μήνυμα για τις ευπαθείς ομάδες αναφέροντας πως ο ιός επηρεάζει πιο εύκολα τις μεγαλύτερες ηλικίες και ευπαθείς ομάδες. Ο υπουργός Υγείας υπενθύμισε ότι είναι απαραίτητο το συχνό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι, ενώ υπογράμμισε ότι κρίνεται αναγκαία η αποφυγή επαφής των χεριών με τα μάτια και το στόμα, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος. Ο κ. Κικίλιας ζήτησε, επίσης, να αποφεύγονται οι επαφές με ανθρώπους που έχουν συμπτώματα κρυολογήματος.