Λονδίνο – κορωνοϊός: Με τσάρτερ επιστρέφουν οι μαθητές του Κολεγίου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Με ναυλωμένη πτήση από το Κολέγιο Αθηνών επιστρέφουν σήμερα οι μαθητές του σχολείου που βρίσκονταν σε εκδρομή στο Λονδίνο με την κόρη της 40χρονης, η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο «Αττικόν», όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής, το υπουργείο Υγείας.

Οι μαθητές θα μεταφερθούν από το ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο για να μπουν στο αεροπλάνο με προορισμό την Ελλάδα καθώς ήταν αδύνατο να επιστρέψουν με κάποια από τις προγραμματισμένες πτήσεις από Λονδίνο προς Αθήνα για λόγους ασφάλειας.

Μετά την επιστροφή τους και αφού κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πάρει δείγμα από όλους θα τεθούν σε καραντίνα για 14 μέρες στα σπίτια τους. Σύμφωνα με πληροφορίες μαζί τους δεν θα επιστρέψει η κόρη της 40χρονης η οποία θα παραμείνει για τρεις ημέρες στη Βρετανία.

Σκοπός του ταξιδιού των περίπου 100 μαθητών του Κολλεγίου στην αγγλική πρωτεύουσα ήταν να επισκεφτούν πανεπιστήμια από το International Baccalaureat (IB).

Οι μαθητές που επέστρεφαν στο ξενοδοχείο τους χθες αργά το απόγευμα ειδοποιήθηκαν από τους συνοδούς τους ότι πρέπει να πάνε στα δωμάτιά τους και να παραμείνουν εκεί ωσότου έρθουν γιατροί για να τους εξετάσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές Αρχές ήρθαν σε επαφή με τις αντίστοιχες Βρετανικές προκειμένου να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.