Μητσοτάκης: Η Εκκλησία να ενημερώσει για τον κορωνοϊό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα το πρωί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ζητώντας του την αρωγή της Εκκλησίας της Ελλάδος για την αποτροπή – μέσω της ενημέρωσης- της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο Μακαριώτατος, σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο , επεσήμανε στον Πρωθυπουργό ότι, όπως πάντοτε, η Εκκλησία της Ελλάδος στέκεται στο πλευρό της Ελληνικής Πολιτείας και θα την συνδράμει με όλες Της τις δυνάμεις και τα μέσα σε κάθε ζήτημα που αφορά στον Ελληνικό Λαό.

Κατόπιν τούτων, η Ιερά Σύνοδος, με Εγκύκλιο η οποία απεστάλη στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος ζήτησε τα εξής:

– Να εντείνουμε όλοι τις προσευχές μας προς τον Κύριο Ιησού Χριστό, ώστε να διαφυλάξει υγιή και ακέραιο το εκκλησίασμά του.

– Οι πιστοί να ακολουθούν μόνο τις επίσημες ενημερώσεις και το τι συστήνουν οι επιστήμονες.

–  Συστάσεις υγιεινής που πρέπει να τηρούν όλοι (πλύσιμο χεριών, αντισηπτικά, κ.α.) αλλά και απόσταση από όσους παρουσιάζουν συμπτώματα.

– Ιδιαίτερες συστάσεις για συνανθρώπους μας που ανήκουν στις υγειονομικώς ευπαθείς ομάδες

Τέλος, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος επισημαίνει ότι όλοι μας δεν πρέπει να λησμονούμε ότι κάθε δυσκολία, ακόμα και η νόσος, μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία συνοχής και να φέρει στην επιφάνεια την θετική πλευρά των ανθρωπίνων σχέσεων.