Πλακιωτάκης: “Τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά – Οι εταίροι μας οφείλουν να συνδράμουν”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

“Οι λιμενικές αρχές βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή και έχουν αυξηθεί οι περιπολίες”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Έχουμε ενισχύσει τις λιμενικές αρχές με άτομα και έχουμε αυξήσει τις περιπολίες, έχουμε σχέδιο για περαιτέρω ενίσχυση και σε κάθε περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι να φυλάξουμε τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Αναφερόμενος στη στάση της Τουρκίας, τόνισε ότι «η Αγκυρα δεν τηρεί τη συμφωνία με την Ε.Ε. είναι κάτι προφανές, δεν ανταποκρίνεται πλέον η τουρκική ακτοφυλακή αλλά είμαστε εκεί και προστατεύουμε τα σύνορα».

Ο υπουργός Ναυτιλίας είπε επίσης ότι «επικοινώνησε και με τον εκπρόσωπο της Frontex και του ζήτησε ενίσχυση», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι οφείλουν και με τεχνικά μέσα και προσωπικό να ενισχύσουν τα σύνορα μας γιατί τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά».

«Σήμερα το πρωί και χθες το βράδυ είχαμε αφίξεις αλλά επειδή και ο καιρός χαλάει δεν είχαμε τις αυξημένες ροές. Ωστόσο, επειδή έχει συσσωρευτεί πολύς κόσμος στα παράλια της Τουρκίας είμαστε σε ύψιστη επιφυλακή», κατέληξε ο υπουργός.