Πάτρα: Οι καρναβαλιστές δεν φοβήθηκαν απαγορεύσεις και κορωνοϊό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ακόμα κι αν επισήμως το καρναβάλι της Πάτρας έχει ακυρωθεί λόγω κορωνοϊού, χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών κατέκλυσαν τους πεζοδρόμους και τις πλατείες, ακριβώς όπως συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοιες μέρες στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Οι καρναβαλιστές με τις στολές τους ξεχύθηκαν στους δρόμους της Πάτρας το βράδυ του Σαββάτου, ξορκίζοντας με διασκέδαση τον φόβο του κορωνοϊού.

Η Πάτρα βουλιάζει τις τελευταίες ώρες από κόσμο που δεν ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του, παρά την απόφαση της κυβέρνησης να μην πραγματοποιηθεί το καρναβάλι.

Χιλιάδες κόσμου τηρώντας το έθιμο μεταμφιέστηκαν και διασκέδασαν σε ξέφρενους ρυθμούς αγνοώντας τον συνωστισμό, παρά το γεγονός ότι ανακοινώθηκαν και νέα κρούσματα της νόσου που έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές.

Χιλιάδες ετοιμάζονται για τη μεσημεριανή παρέλαση

Έτοιμοι να παρελάσουν σήμερα Κυριακή της Αποκριάς, στις 2.00 το μεσημέρι, οι 30.000 πατρινοί καρναβαλιστές.

Κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης στέλνουν μήνυμα πως το Πατρινό Καρναβάλι δεν φοβάται τον κορωνοϊό και παρά την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων από το Δήμο Πατρέων με κυβερνητική απόφαση.

Η παρέλαση των καρναβαλικών γκρουπ θα ακολουθήσει την παραδοσιακή διαδρομή, με έναρξη από την πλατεία Ομονοίας, κατόπιν Γούναρη, Κορίνθου μέχρι το ύψος της οδού Κιλκίς.

Το μήνυμα που δέχονται οι Καρναβαλιστές στα κινητά τους τηλέφωνα τις τελευταίες ώρες είναι το εξής:

«AΓAΠHTOI KAPNABAΛIΣTEΣ. H KAPNABAΛIKH MAΣ BABOYPA EINAI ETOIMH! TO PANTEBOY EINAI ΣTHN ΠΛATEIA OMONOIAΣ THN KYPIAKH ΣTIΣ 14.00. ΦEPTE THN ΦAΣAPIA ΣAΣ, KAI ΠAME OΛOI MAZI NA KANOYME TO KAPNABAΛI TOY 2020!!! TYMΠANA, POKANEΣ, AYTOΣXEΔIA KPOYΣTA, ΣΦYPIXTPEΣ KAI OTI AΛΛO ΘEΛETE ΓIA NA ΔΩΣOYME ΣTHN ΠOΛH AYTO ΠOY THΣ AΞIZEI! EΠIΣHΣ, 1 EKΠPOΣΩΠOΣ AΠO KAΘE ΠΛHPΩMA NA EINAI ΣTIΣ 14.00 ΣTO ΔHMOTIKO ΘEATPO ME TH ΦETINH ΣTOΛH ΓIA THN ANAMNHΣTIKH ΦΩTOΓPAΦIΣH!».