Η διεθνής κοινότητα έχει εισέλθει σε αχαρτογράφητα νερά στη μάχη της κατά του κορωνοϊού, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Μπορεί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Κίνα να μειώθηκε δραματικά σήμερα, αλλά αυξήθηκε στο εξωτερικό με τις ΗΠΑ να καταγράφουν έξι νεκρούς.
Παγκοσμίως ο ιός έχει προκαλέσει περισσότερους από 3.100 θανάτους και πάνω από 90.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί παρότι έχει αλλάξει η τάση με εννιαπλάσια κρούσματα να σημειώνονται εκτός Κίνας παρά εντός, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.
Η Κίνα έχει επιβάλει αυστηρή καραντίνα και ταξιδιωτικούς περιορισμούς για να κρατήσει τεράστια τμήματα του πληθυσμού μέσα επί εβδομάδες, μια πολιτική που φαίνεται να αποδίδει καθώς αυτόν τον μήνα μειώνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων.
Η Ιταλία έχει επιβάλει αποκλεισμό σε ολόκληρες πόλεις, άλλες χώρες δεν έχουν επιβάλει και αντ΄αυτού έχουν απαγορεύσει την διοργάνωση μαζικών εκδηλώσεων και την είσοδο σε πρόσωπα που προέρχονται από χώρες με κρούσματα και έχουν μεταθέσει την ημερομηνία διεξαγωγής αθλητικών διοργανώσεων.
Η Νότια Κορέα, το Ιράν και η Ιταλία είναι οι χώρες εκείνες που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα από τον ιό, το ξέσπασμα του οποίου φέρεται να προήλθε από μια υπαίθρια αγορά πώλησης άγριων ζώων στην πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας, στο τέλος του περασμένου χρόνου.
Σήμερα η Κίνα ανέφερε 125 νέα κρούσματα, την μικρότερη ημερήσια αύξηση τις τελευταίες έξι εβδομάδες με όλα τους, εκτός από 11, να έχουν σημειωθεί στην επαρχία Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν.
Ο αριθμός των νεκρών στην Κίνα αυξήθηκε σε 2.943 με 31 νέους θανάτους, όλοι στην Χουμπέι.
Κινέζοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για πρόοδο στη μάχη κατά της επιδημίας, η οποία έχει πλήξει την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως και έχει απειλήσει να μειώσει την παγκόσμια ανάπτυξη.
Η Νότια Κορέα έχει καταγράψει τα περισσότερα κρούσματα εκτός Κίνας, πάνω από 5.000 και 28 θανάτους.