Συνέντευξη Τσίπρα στο Mega: Δέχθηκε άστοχα και απλοϊκά ερωτήματα -Φανερή έλλειψη σχεδιασμού

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στο πάνελ του κεντρικού δελτίου του Mega βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δέχτηκε ερωτήματα από την Δώρα Αναγνωστοπούλου και τον διευθυντή του Βήματος κ.Καρακούση.

Μία συνέντευξη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, με το μεταναστευτικό να βράζει και με την ελληνική κοινωνία να αναζητά την επίσημη τοποθέτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα είχε δεχθεί τα πυρά από την κυβέρνηση για το ότι ήταν άφαντος και απών από τα γεγονότα.

Ωστόσο, οι τηλεθεατές παρακολούθησαν μία απροετοίμαστη συνέντευξη, με φανερή έλλειψη σχεδιασμού της, με άστοχες και απλοϊκές ερωτήσεις.

Κατ΄άλλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στην Τουρκία και τάχθηκε υπέρ του κλεισίματος των συνόρων. Παράλληλα, αναρωτήθηκε γιατί ο πρωθυπουργός δε συγκαλεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, τονίζοντας ότι πρέπει να αναζητηθούν και οι ευθύνες της ΕΕ.

Γιατί δεν συγκαλεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. «Δεν θέλεις συμβούλιο; Πάρε ένα τηλέφωνο” διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι:
“Η κυβέρνηση στο προσφυγικό κινείται χωρίς σχέδιο. Όφειλε να έχει αποσυμφορήσει τα νησιά, αλλά δεν το έκανε. Αφήνει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα νησιά γιατί δεν τους δέχεται κανένας άλλος. Χρειάζεται στρατηγική σε έναν γεωπολιτικό κίνδυνο», τόνισε.

«Κάθε κυβέρνηση θα έκανε αυτό που έκανε η σημερινή. Και εμείς το κάναμε, αλλά χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς να καλούμε τους πολίτες να πάρουν τα όπλα» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως το αυτονόητο είναι η φύλαξη των συνόρων.
«Από τη στιγμή που υπάρχει η απόπειρα μαζικής εισροής στη χώρα, σωστά κλείνουν τα σύνορα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι άνθρωποι που είναι στην πλειοψηφία τους δυστυχισμένοι έρχονται στην Ελλάδα για να πάνε στην Ευρώπη», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι:
«Σήμερα αντί η κυβέρνηση να πει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία δεν έκανε τίποτα. Πριν λίγες μέρες η Καγκελάριος Μέρκελ ήταν στην Τουρκία και έπαιζε με τα «καθρεφτάκια» επεσήμανε.

Θέλουν την Ελλάδα αποθήκη ψυχών

«Αντί να ζητήσουμε αυστηρά τη συμμόρφωση της Τουρκίας, βλέπουμε να έρχονται στον Έβρο, οι Ευρωπαίοι και να μας χτυπούν στην πλάτη. Θέλουν την Ελλάδα αποθήκη ψυχών, μαύρο κουτί.

Το πρόβλημά μας είναι ότι η κυβέρνηση κινείται δίχως σχεδιασμό. Όφειλε να είχε αποσυμφορήσει τα νησιά. Ήθελε να στενοχωρήσει μόνο τα νησιά και δεν τους φέρνει στην ενδοχώρα» πρόσθεσε.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «το 2015 είχαμε μηδενικές ροές στον Έβρο, ωστόσο υπήρξαν ροές στα νησιά. Το να στήνεις φιέστες με τους Ευρωπαίους δεν έχει νόημα και κάνεις ζημιά στην πολιτική που είχες μέχρι χθες.

Και να τους απελάσεις που θα τους πας; Δεν μιλάς με τον Ερντογάν. Θα τους πάρει η Ευρώπη;» «Κάναμε ένα επικοινωνιακό δώρο σήμερα και ταυτιστήκαμε με τους «σκληρούς» της Ευρώπης. Αυτοί θέλουν η Ελλάδα να γίνει «αποθήκη ψυχών».