Συνοριοφύλακας στον Έβρο: “Υπάρχει ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων σε κάθε σημείο”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Για ένα «πάρα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο από την απέναντι πλευρά», το οποίο «δεν έχει να κάνει με ένα κύμα μεταναστευτικό ή προσφυγικό, που επιθυμεί να βρει καλύτερες μέρες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα», μίλησε σήμερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.), Παναγιώτης Χαρέλας, σε δηλώσεις του από το τελωνείο των Καστανεών.

«Φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται για πρόσφυγες, αποδεδειγμένα πλέον είναι μετανάστες. Είναι άνθρωποι που ήταν μήνες έως και χρόνια στην Τουρκία και φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουν οδηγηθεί στα σύνορά μας εδώ, προκειμένου να σπάσουν τα σύνορα της χώρας» σημείωσε ο κ. Χαρέλας, επισημαίνοντας πως το συμπέρασμα αυτό έρχονται να επιβεβαιώσουν και οι συλλήψεις που έχουν γίνει στον Έβρο τις τελευταίες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή ημέρα, ο πρόεδρος της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. τόνισε ότι «ήταν μια μέρα δύσκολη από το πρωί». Όπως εξήγησε, «είχαμε αρκετές επιθέσεις από την απέναντι πλευρά, από τους μετανάστες. Φάνηκε ότι ήταν οργανωμένες, αλλά σε διάφορα σημεία… Υπήρχαν πολλές απόπειρες για να μπουν κι αντίστοιχες ήταν και από τη δική μας πλευρά οι αποτροπές, ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα σύνορα κλειστά.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι πιέζονται οι μετανάστες και ωθούνται να κινηθούν σε ένα μικρό πεδίο μπροστά στη γραμμή των συνόρων, στον φράχτη και από πίσω τα δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά να έρχονται κατά δεκάδες κι εκατοντάδες» περιέγραψε.

Ο κ. Χαρέλας υπογράμμισε ότι υπάρχει ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων σε κάθε σημείο της συνοριογραμμής, σε μήκος 200 χιλιομέτρων. «Το μήνυμα που πρέπει να βγει και την πέμπτη ημέρα είναι ότι όσο περνούν οι μέρες, τόσο καλύτερα από τη δική μας πλευρά οργανώνεται το επιχειρησιακό σκέλος.

Τόσο καλά, που δεν θα μπορέσουν να περάσουν από πουθενά. Εκτιμούμε – και από τους συναδέλφους που μιλάω – ότι πάρα πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να περάσουν. Κι αυτοί που θα περάσουν, είναι βέβαιο 100% ότι θα συλληφθούν. Άρα, λοιπόν, οποιοσδήποτε επιχειρεί να περάσει παράνομα στη χώρα, θα συλληφθεί» τόνισε ο πρόεδρος της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.

Πηγή: ΑΜΠΕ