Κορωνοϊός: Υπό στενή παρακολούθηση το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera που ταξιδεύει σε ελληνικά νερά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στο μικροσκόπιο των υγιειονομικών αρχών της Ελλάδας βρίσκεται από χθες, το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera, το οποίο ταξιδεύει προς την Κέρκυρα, προερχόμενο από το λιμάνι του Πειραιά. Μεταξύ 17-28 Φεβρουαρίου ταξίδευε στο πλοίο, επιβάτης από την Αυστρία, ο οποίος στις 3 Μαρτίου διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής παραμονής του πλοίου στον Πειραιά, ο πλοίαρχος του, ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές για το συμβάν, οι οποίες και έσπευσαν στο πλοίο, προκειμένου να ελέγξουν τις συνθήκες και να διαπιστώσουν τον βαθμό επικινδυνότητας για τους υπόλοιπους επιβάτες.
Τελικά, οι υγιειονομικές αρχές, επέτρεψαν στο πλοίο να αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό την Κέρκυρα.

Σημειώνεται ότι οι υγειονομικές Αρχές στην Αυστρία ενημέρωσαν την πλοιοκτήτρια εταιρεία, πως επιβάτης αυστριακής εθνικότητας, που συμμετείχε στην κρουαζιέρα με το MSC Opera, στην Ανατολική Μεσόγειο από τις 17 ως τις 28 Φεβρουαρίου, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 3 Μαρτίου.

Ο επιβάτης επέστρεψε απευθείας στην Αυστρία μέσω Ιταλίας στις 28 Φεβρουαρίου, μετά την αποβίβαση του στη Γένοβα της Ιταλίας.

Σε ανακοίνωσή της, η πλοιοκτήτρια εταιρεία, αναφέρει χαρακτηριστικά: “Το Msc Opera είχε δέσει νωρίτερα σήμερα στον Πειραιά, στην Ελλάδα και ενημερώσαμε τις ελληνικές Αρχές για το περιστατικό ζητώντας τους κατευθύνσεις. Την ίδια στιγμή, ζητήσαμε από τους επιβάτες, σαν προληπτικό μέτρο, να παραμείνουν στο πλοίο ενώ αναμέναμε οδηγίες από τις τοπικές αρχές.
Μοιραστήκαμε με τις υγειονομικές Αρχές το πλήρες ιατρικό ιστορικό του πλοίου, καθώς και το ιατρικό και ταξιδιωτικό ιστορικό του Αυστριακού επιβάτη.

Οι ελληνικές Αρχές Υγείας έδωσαν άδεια στο MSC Opera να αποπλεύσει κατά τις 13.00 από τον Πειραιά και να συνεχίσει το ταξίδι του, με επόμενο προγραμματισμένο σταθμό την Κέρκυρα. Δεν απαιτήθηκε κανένα άλλο επιπλέον υγειονομικό μέτρο και το πλοίο συνεχίζει το ταξίδι του, όπως ήταν προγραμματισμένο.
Δεν υπάρχουν επιβάτες ή μέλη του πληρώματος που να έχουν παρουσιάσει συμπτώματα γρίπης».