Πέτσας: Τα σύνορα θα μείνουν κλειστά όσο χρειαστεί

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι τα σύνορα είναι απροσπέλαστα, έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας,λέγοντας ότι είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

«Τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά όσο χρειαστεί. Δεν θα περάσει κανείς. Αν θέλει να μπει κανείς, θα μπει από την πόρτα, από νόμιμη πύλη εισόδου, δεν θα μπει από το παράθυρο. Είναι θέμα εθνικής ασφάλειας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα του «ΣΚΑΪ 100,3».

Αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει για ένα μήνα τις αιτήσεις ασύλου από πρόσφυγες και μετανάστες και να τους οδηγεί «στη χώρα προέλευσης ή καταγωγής», επανέλαβε ότι υπάρχει νομικό δικαίωμα βάσει όλων των διεθνών συμβάσεων όταν υπάρχει μαζική και οργανωμένη απόπειρα παραβίασης των συνόρων.

«Θα συλλαμβάνονται, θα μεταφέρονται στην ενδοχώρα και θα κινούνται οι διαδικασίες άμεσης απέλασής τους» επισήμανε. Οπως είπε, η κυβέρνηση κινείται στους άξονες αποτροπή, αποσυμφόρηση, ανακούφιση.

Επιπλέον, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 90.000 αιτήσεις, αναφέροντας ότι από αυτές μόλις 17.000 προέρχονται από Σύρους, και πολύ περισσότερες από υπηκόους του Αφγανιστάν ή του Πακιστάν.

«Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων Αφγανών, Πακιστανών Αφρικανών χρησιμοποιείται από την τουρκική κυβέρνηση σαν πολιορκητικός κριός”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε σχετική ερώτηση που του έγινε για το ενδεχόμενο κατασκευής κλειστών κέντρων σε ακατοίκητα νησιά, ο κ. Πέτσας δήλωσε μεταξύ άλλων πως όλα είναι ανοικτά. «Αν υπάρχει εναλλακτική θα τη δούμε. Δεν είναι εναλλακτική λύση η Μόρια», συμπλήρωσε στη διάρκεια της συνέντευξης.

«Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων Αφγανών, Πακιστανών Αφρικανών χρησιμοποιείται από την τουρκική κυβέρνηση σαν πολιορκητικός κριός. Αυτό θα το σταματήσουμε. Είναι θέμα εθνικής ασφάλειας. Τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά για όσο χρειαστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.