Ο φόβος του κορονοϊού οδηγεί τους επενδυτές στον χρυσό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η πτώση του αμερικανικού δολαρίου και των αγορών, οδήγησε σε άνοδο τον χρυσό, με τους επενδυτές να αναζητούν ένα πιο ασφαλές καταφύγιο, μπροστά στον φόβο της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το κλίμα σε διεθνές επίπεδο είναι απαισόδοξο. Η αμερικανική πολιτεία της Καλιφόρνια κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ τα κρούσματα του νέου ιού, συνεχώς αυξάνονται.

”Ο χρυσός αποτελεί ένα από τα πιο ελκυστικά περιουσιακά στοιχεία αυτό το διάστημα, με τα επιτόκια στις ΗΠΑ να τείνουν πιθανότατα προς το 0%”, σημείωσε ο Stephen Innes, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην AxiCorp, σε σημείωμά του.

Παράλληλα, το δολάριο ΗΠΑ βρέθηκε μέσα στην ημέρα να διαπραγματεύεται σε χαμηλό δύο μηνών έναντι έξι βασικών διεθνών ανταγωνιστικών του νομισμάτων, ενώ η απόδοση του δεκαετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ (T-Bond) υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό, κάτω του 0,90%.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Απριλίου κέρδισε 25 δολάρια ή 1,5% και έκλεισε στα 1.668 δολ. ανά ουγγιά. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο του πολύτιμου μετάλλου από τις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Το ασήμι παραδόσεως Μαΐου, πρόσθεσε 14,7 σεντς ή σχεδόν 0,9% και έκλεισε στα 17,393 δολ. ανά ουγγιά.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός παραδόσεως Μαΐου έχασε 0,5% και έκλεισε στα 2,573 δολ. η λίβρα. Η πλατίνα παραδόσεως Απριλίου έχασε 1,1% στα 865,70 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου κέρδισε 3,5% στα 2.469,40 δολ. ανά ουγγιά.