Δημιουργία κλειστού κέντρου παράνομων μεταναστών στις Σέρρες ενέκρινε ο Δήμος

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Επικαλούμενοι «εθνικούς λόγους» που «υπαγορεύουν αυτή τη στιγμή να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η Πατρίδα» οι Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου Σιντικής Σερρών (πλην της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η οποία είναι κατά της λειτουργίας δομών σε όλη την Ελλάδα), αποφάσισαν να επιτρέψουν τη δημιουργία κλειστής δομής περιορισμένου χρόνου για τη διαχείριση μέχρι απελάσεως των παράνομων μεταναστών, στην περιοχή «Κλειδί».

Μιλώντας για «πολιορκία της Ελλάδας από χιλιάδες ανθρώπους τους οποίους κατευθύνει η Τουρκία» και «εισβολείς που συλλαμβάνονται» και αφού ξεκαθαρίζουν ότι «η κυβέρνηση δήλωσε ότι αυτοί οι παράνομοι επιδρομείς δεν δικαιούνται, ούτε θα λάβουν άσυλο. Θα κρατηθούν και θα απελαθούν» οι βουλευτές Σερρών της ΝΔ επισημαίνουν ότι «στηρίζουμε αυτήν την επιλογή. Είναι η μόνη λύση και η ελάχιστη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο νομός μας στην δοκιμασία την οποία υφίσταται ολόκληρη η Ελλάδα. Ο πατριωτισμός δεν πρέπει να εκδηλώνεται μόνο στις Καστανιές και στα νησιά, αλλά παντού όπου ζουν κι αναπνέουν Έλληνες».

«Αυτές τις στιγμές όλοι πρέπει να αισθανόμαστε Ακρίτες. Οι Σερραίοι αναλαμβάνουμε το μερίδιο της εθνικής ευθύνης μας […] Λέμε ένα μεγάλο «ναι» σε αυτό που μας ζητά σήμερα η πατρίδα» τονίζουν ακόμη οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Αχ. Καραμανλής, Φωτεινή Αραμπατζή, Τάσος Χατζηβασιλείου, Θεόφιλος Λεονταρίδης.

Να επαινέσει την απόφασή τους έσπευσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, τονίζοντας ότι το παράδειγμά τους στην εύρεση λύσης για τους πρόσφυγες-μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει και η τοπική αυτοδιοίκηση στα νησιά.

«Οι Έλληνες στις δύσκολες στιγμές ενώνονται και βρίσκουν λύσεις. Με αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουμε τις κοινές προκλήσεις. Το παράδειγμα του ακριτικού Δήμου Σιντικής πιστεύω θα ακολουθήσει η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και στα νησιά μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης μετά την κοινή δήλωση των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Σιντικής (πλην Λαϊκής Συσπείρωσης) και της κοινής δήλωσης των Βουλευτών Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, για την δημιουργία κλειστού κέντρου σε περιοχή του Δήμου Σιντικής.