Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Εύβοια

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στη Στερεά Ελλάδα ανακοινώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, καθώς θετικός στον Covid-2019 διαγνώσθηκε ένας 48χρονος άνδρας από την Εύβοια.

Ο ασθενής νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς και συμμετείχε στην προσκυνηματική ομάδα, η οποία στα τέλη Φεβρουαρίου ταξίδεψε στους Αγίους Τόπους και το Ισραήλ.

Στην ίδια εκδρομή συμμετείχε και ο 66χρονος από την Ηλεία, ο οποίος αποτελούσε και το ένατο – κατά σειρά – κρούσμα στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 48χρονος είναι ο πρώτος ασθενής, ο οποίος προέρχεται από τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια.

«Ο φορέας και τα άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, έχουν τεθεί σε παραμονή κατ’ οίκον» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

«Το κρούσμα κορωνοϊού που παρουσιάστηκε στην Περιφέρειά μας αντιμετωπίζεται με προσήλωση στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και της επιστημονικής κοινότητας. Παρακαλώ θερμά να λαμβάνουμε όλοι τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Και πρόσθεσε: «Η τήρηση των μέτρων, η διατήρηση της ψυχραιμίας μας και η υλοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών από τους αρμόδιους φορείς θα ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού στην περιοχή μας».

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί αν το παραπάνω κρούσμα συγκαταλέγεται στα 45 που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής από το υπουργείο Υγείας ή αν πρόκειται για νέο κρούσμα.