Κορωνοϊός: Στο μηδέν τα νέα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Kανένα κρούσμα μετάδοσης του κορωνοϊού, πέραν της επαρχίας Χουμπέι, του επίκεντρου της κρίσης, δεν καταγράφηκε την Κυριακή, για δεύτερη συναπτή ημέρα στην ηπερωτική Κίνα. Ωστόσο οι αρχές συνεχίζουν να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για την είσοδο στη χώρα ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στο εξωτερικό.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 40 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, από 44 μία ημέρα νωρίτερα. Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό αφότου το κινεζικό υπουργείο Υγείας άρχισε να δημοσιοποιεί δεδομένα για την επιδημία της ασθένειας COVID-19 σε εθνική κλίμακα την 20ή Ιανουαρίου.

Από τα 40 νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν, τα 36 εντοπίστηκαν στην Ουχάν, τη μεγαλούπολη που αποτελεί την πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα εντοπίστηκαν στην επαρχία Γκανσού και πρόκειται για ανθρώπους που έφθασαν εκεί από το Ιράν.

Το σύνολο των ασθενών που έφθασαν στην Κίνα από το εξωτερικό έφθασε έτσι τους 67 συμπεριλαμβανομένων των 4 κρουσμάτων στην Γκανσού.

Με τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν χθες, το σύνολό τους στην ηπειρωτική Κίνα αυξήθηκε σε 80.735.

Μολονότι η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει επιβραδυνθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, οι αρχές της Κίνας συνεχίζουν να ανησυχούν για ασθενείς, τόσο ξένους όσο και Κινέζους, που ταξιδεύουν ή επιστρέφουν στη χώρα από περιοχές που πλήττονται.

Ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, 58.600 ασθενείς ανάρρωσαν και έλαβαν εξιτήριο από κινεζικά νοσοκομεία. Οι αρχές γνωρίζουν ότι υπάρχει πιθανότητα να μολυνθούν ξανά και συνιστούν σε όσους βγήκαν από τα νοσοκομεία να μείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Χθες έλαβαν εξιτήριο 1.535 ασθενείς στην ηπειρωτική Κίνα.

Ο απολογισμός της επιδημίας στην ηπειρωτική Κίνα έφθασε τους 3.119 νεκρούς ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, αυξημένος κατά 22 από το Σάββατο.

Η Χουμπέι, το επίκεντρο της κρίσης, ανέφερε τους 21 από τους νέους θανάτους. Οι 18 καταγράφηκαν στην Ουχάν.

Το σύνολο των θανάτων εκτός ηπειρωτικής Κίνας ξεπέρασε τους 500, με τα περισσότερα θύματα να αναφέρονται στην Ιταλία και στο Ιράν. Τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται σε άλλες χώρες — στις ΗΠΑ, πλησίαζαν τα 550.