Ερντογάν: “Η Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα της”!

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

O Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει τα σύνορα με την Ευρώπη και κάλεσε την Ελλάδα να ανοίξει τα δικά της σύνορα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο ταξίδι της επιστροφής του στην Τουρκία μετά τη συνάντηση στις Βρυξέλλες με την ηγεσία της ΕΕ ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα έχει συναντήσεις με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Εμανουέλ Μακρόν και ενδεχομένως τον Μπόρις Τζόνσον στην Κωνσταντινούπολη την ερχόμενη Τρίτη.

Μάλιστα, σύμφωνα με το TRT άσκησε κριτική κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα δεν γνωρίζει το διεθνές Δίκαιο. Ο κ. Μητσοτάκης κάνει αναστροφή στα θέματα αυτά. Πρέπει πρώτα να μάθει το Διεθνές Δίκαιο, να διαβάσει τη Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πρέπει να ξέρουν ότι η στάση που υιοθέτησαν στη μεθόριο ήταν δολοφονική. Υπάρχουν 4-5 πρόσφυγες νεκροί στα σύνορα. Δεν θα το αφήσουμε εκεί. Θα αποκαλύψουμε τους ανθρώπους που γύμνωσαν με όλες αυτές τις φωτογραφίες που θα παρουσιάσουμε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών φέτος. Τώρα κλείνουν τα σύνορα με συρματοπλέγματα, λες και δεν ήταν αρκετά. Αλλά φυσικά, εμείς δεν έχουμε σχέδια να κλείσουμε αυτές τις πόρτες. Η πρότασή μου στην Ελλάδα; Ανοίξτε τα σύνορά σας. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα. Αφήστε τους να μετακινηθούν από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ευρώπης».