Κλυδωνισμούς δέχεται το ΧΑΑ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Κλυδωνίζεται το χρηματιστήριο υπό την πίεση του φόβου που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός για τις επιβαρυντικές επιπτώσεις που μπορεί να φέρει στην οικονομία και οι επενδυτές ήδη βρίσκονται υπό καθεστώς νευρικότητας.
Εξάλλου, η Citigroup ενέταξε στις πιο ευάλωτες χώρες και την Ελλάδα, , καθώς ο κλάδος του τουρισμού έχει πληγεί σημαντικά από τον κορωνοϊό.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες άνω του 4% και κάτω από τις 600 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 74 εκατ. ευρώ.

Πτώση 5,5% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.554,05 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες άνω του 6% στις 442 μονάδες.

Η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει συντονισμένη δράση, τόσο από την κεντρική τράπεζα όσο και από τις κυβερνήσεις, προκειμένου να μη βιώσει η Ευρώπη μια νέα κρίση, όπως εκείνη του 2008, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.
Η παρέμβασή της στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της ΕΕ εκλαμβάνεται από τις ευρωπαϊκές αγορές ως μήνυμα για τη σοβαρότητα της κάμψης της οικονομικής δραστηριότητας.

Στο ταμπλό, Λάμδα και Βιοχάλκο σημειώνουν απώλειες 6,74% και 6,01% αντίστοιχα, με την Τέρνα Ενεργειακή και τον Σαράντη να χάνουν 5,71% και 5,08%.

Άνω του 4% οι απώλειες σε Φουρλή, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, ΟΛΠ και Aegean, ενώ άνω του 3% σε Jumbo, Εθνική, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, Coca Cola και Πειραιώς.

Οι απώλειες σε Eurobank και ΕΥΔΑΠ ξεπερνούν το 2%, με τον Titan να είναι στο -1,33% και τις Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil με μικρές απώλειες. Μόνο ο Ελλάκτωρ είναι στο +4,29% στον FTSE 25.