Σε καραντίνα γιατροί και νοσηλευτές του «Αλεξάνδρα»

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Αναστάτωση επικράτησε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», καθώς ηλικιωμένος που επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου που εφημέρευε, ενώ αρχικά θεωρήθηκε πως είχε λοίμωξη του αναπνευστικού, τελικά βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο 70χρονος, κυκλοφορούσε χωρίς μάσκα στο νοσοκομείο, ενώ αρχικά νοσηλεύτηκε σε δωμάτιο με άλλους τέσσερις ασθενείς.
Στις 10 το βράδυ διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα μεγάλος μέρος του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου να τεθεί σε καραντίνα.

Ο 70χρονος πήγε χθες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, με τη σύζυγό του, όπου παρέμεινε για αρκετές ώρες. Όταν ήρθε η σειρά ρου, γιατροί και εργαζόμενοι τον εξέτασαν χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις, ενώ χρειάστηκε να περάσουν αρκετές ώρες για να μεταφερθεί σε πεντάκλινο θάλαμο, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που παρουσίασε.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, κανείς δεν είχε υποψιαστεί κάτι μέχρι εκείνη την ώρα, καθώς ο 70χρονος δεν ενέπιπτε στα ύποπτα περιστατικά, αφού δεν είχε ταξιδέψει και δεν είχε έρθει σε επαφή με ύποπτο κρούσμα.

Τελικά, το μεσημέρι ένας εκ των γιατρών, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι του Αλεξάνδρα, υποψιάστηκε ότι πιθανώς να πρόκειται για κορωνοϊό. Έτσι απέστειλε δείγμα στο Ινστιτούτο Παστέρ προς έλεγχο.

Στις 22:00 το βράδυ το δείγμα βρέθηκε θετικό όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, αλλά στο μεταξύ είχε μεταφερθεί και σε άλλο θάλαμο προκειμένου να γίνει παροχή οξυγόνου.

Αργά μετά τα μεσάνυχτα ο 70χρονος διεκομίσθη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» προκειμένου να απομονωθεί σε ειδικό θάλαμο.

Όμως σε όλη την πορεία αυτή, ο ασθενής ήρθε σε επαφή με δεκάδες εργαζόμενους αλλά και επισκέπτες του νοσοκομείου. Γι’ αυτό και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν μπει σε «καραντίνα» τουλάχιστον οκτώ γιατροί και εργαζόμενοι. Ταυτόχρονα ξεκίνησε η απολύμανση στα δωμάτια από όπου πέρασε ο 70χρονος προκειμένου να περιορισθεί η πιθανότητα εξάπλωσης του ιού.