Κάτω από τις 560 μονάδες στο ΧΑΑ με βουτιά 7%

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Συνθήκες πανικού επικρατούν με το άνοιγμα της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης με μία νέα βουτιά της τάξης του -7,39% προσγειώνεται αυτή τη στιγμή (12.09 ώρα Ελλάδος) στις 557 μονάδες και κανείς δεν μπορεί πια να πει πότε η αιμορραγία θα σταματήσει.

Το ελληνικό χρηματιστήριο, όπως και οι μεγάλες ξένες αγορές του πλανήτη, έχει παγιδευτεί σε bear market με τις απώλειες να υπερβαίνουν κατά πολύ το 20% από τα πρόσφατα υψηλά.

Η Ελλάδα ξύπνησε με την είδηση του πρώτου θανάτου από τον Covid-19, αλλά και με τα νέα μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του ιού σε εφαρμογή. Ο προβληματισμός για τις επιπτώσεις είναι έντονος, όπως και συνολικά στην Ευρώπη, που βλέπει τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ να της «κουνάει το δάχτυλο» για την αργή αντίδραση στην κρίση. Η ταξιδιωτική απαγόρευση που ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο έρχεται να προστεθεί στους παράγοντες, που προκαλούν τριγμούς στις διεθνείς αγορές.

Μαζικές είναι οι ρευστοποιήσεις το πρωί της Πέμπτης ανά την Ευρώπη. Οι δείκτες σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη, Μιλάνο καταγράφουν απώλειες άνω του 5% στις 10:45 ώρα Ελλάδος.