Ανέβαλε την επίσκεψή της στην Αθήνα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε χθες ότι λόγω της κατάστασης που διαμορφώνεται στην Ευρώπη με την επιδημία του Covid-19 και κατόπιν συμφωνίας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποφάσισε να αναβάλει την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει σήμερα στην Αθήνα.

«Θα επικεντρωθώ στον συντονισμό»

«Θα επικεντρωθώ στο ξεκίνημα του συντονισμού των ενεργειών της ΕΕ που ανακοινώθηκαν χθες» για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, πρόσθεσε στην ανάρτησή της στο Twitter.

Ήρθε η Γιόχανσον

Αντιθέτως, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Μαξίμου, η επίσκεψη της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Η ίδια η Επίτροπος, μάλιστα, ανακοίνωσε την άφιξή της στην Αθήνα και τις αναμενόμενες συναντήσεις της με τις ελληνικές αρχές.

«Είμαι στην Αθήνα για να συναντηθώ και να συζητήσω την Πέμπτη με τις ελληνικές αρχές και με όσους συμβάλλουν στην προστασία των ευρωπαϊκών μας συνόρων και των ευρωπαϊκών μας αξιών -των δύο πλευρών του πιο πολύτιμου νομίσματός μας- της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» σημείωσε σε ανάρτησή της στο Twitter.