Ο 66χρονος στο Ρίο ο πρώτος νεκρός της πανδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ο πρώτος νεκρός από τον κορωνοϊό καταγράφηκε στη χώρα μας.

Πρόκειται για τον 66χρονος που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας στο Ρίο. Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός εξέπνευσε στις 3:15 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Πρόκειται για Έλληνα πολίτη, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, τα ξημερώματα της Πέμπτης 12 Μαρτίου στις 3:15.

Ήταν το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας και διαγνώστηκε πρώτος από τους 54 εκδρομείς που είχαν ταξιδέψει στους Άγιους Τόπους.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

«Ανακοινώνεται ο πρώτος θάνατος από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για 66χρονο Έλληνα πολίτη, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020.

Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15».