Αναζητούν λιμάνια για να δέσουν προσωρινά τα κρουαζιερόπλοια

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τα πρώτα αιτήματα εταιρειών κρουαζιέρας που αναζητούν χώρους για να δέσουν προσωρινά τα πλοία τους επεξεργάζονται ναυτιλιακά πρακτορεία στον Πειραιά, ενώ ανάλογες αιτήσεις έφτασαν και στον ΟΛΠ.

Την ίδια στιγμή η Celestyal Cruises δημοσιοποίησε την απόφασή της να αναστείλει προσωρινά τις κρουαζιέρες της έως την 1η Μαΐου 2020, ενώ και η Costa Crociere, η με έδρα την Ιταλία θυγατρική της Carnival Corp, ανακοίνωσε την αναστολή όλων των κρουαζιέρων ανά τον κόσμο μέχρι τις 3 Απριλίου.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Ναυτεμπορική», ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στον κλάδο είναι και η εικόνα που εμφανίζουν τα δεδομένα που έχει ο ΟΛΠ σχετικά με τον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων που έχουν δηλώσει ότι θα πιάσουν φέτος Πειραιά.

Έτσι, ενώ το 2019 είχαν καταγραφεί 622 κατάπλοι κρουαζιερόπλοιων, στην αρχή του τρέχοντος έτους τα αιτήματα είχαν ήδη φτάσει τα 676, ενώ στη συνέχεια, λόγω των πρώτων προβλημάτων από τον κορωνοϊό στην Άπω Ανατολή, πολλά πλοία στράφηκαν στη Μεσόγειο Θάλασσα, με αποτέλεσμα ο ΟΛΠ να συγκεντρώσει μέχρι πριν λίγο αιτήματα για 830 κατάπλους. Χτες το απόγευμα το συνολικό νούμερο είχε μειωθεί σχεδόν κατά 30 κατάπλους, στους 803, καθώς ορισμένα πλοία και εταιρείες ακύρωσαν τις προσεγγίσεις.