Η περιφέρεια Αττικής ζητεί διακοπή δρομολογίων προς Αίγινα-Πόρο-Ύδρα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό και με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσής του, συνιστά για το επόμενο διάστημα των 10 ημερών να διακοπούν τα δρομολόγια ημερόπλοιων στα νησιά της Περιφέρειας Αττικής (Αίγινα, Πόρο, Ύδρα).

Να επισημανθεί ότι, τόσο ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, όσο και η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, έχουν γίνει δέκτες αιτημάτων από τους Δημάρχους και τους πολίτες οι οποίοι ζητούν τη συνδρομή της Περιφέρειας προκειμένου τα αρμόδια όργανα της Κεντρικής Διοίκησης να προβούν σε απόφαση αναστολής των δρομολογίων.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισημαίνει:

«Για εμάς προτεραιότητα αποτελεί η πρόληψη που συμβάλλει στην καλύτερη θωράκιση της υγείας των πολιτών. Η μεταφορά τουριστών με ημερόπλοια από τον Πειραιά προς τα νησιά της Περιφέρειας Αττικής αποτελεί μια διαδικασία υψηλού κινδύνου για εξάπλωση περαιτέρω του κορωνοϊού. Η συνέχιση υλοποίησης των δρομολογίων θεωρούμε ότι επιδεινώνει την υγειονομική κρίση και επιτείνει την αναστάτωση των νησιωτών. Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η λήψη απόφασης δεκαήμερης αναστολής λειτουργίας των ημερόπλοιων».