Ευκαιρίες σε ταξιδιωτικά πακέτα λόγω κορωνοϊού

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ενώ η τροχιά της πανδημίας είναι ταχεία και η τουριστική βιομηχανία έχει πληγεί αδιαμφησβήτητα εξαιτίας του κορωνοϊού, υπάρχει ένα απροσδόκητο όφελος για τους ταξιδιώτες: οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια και δωρεάν εισιτήρια σε ξενοδοχεία και ταξιδιωτικούς πράκτορες που αξίζουν εκατοντάδες δολάρια – ακόμη και κατά τη διάρκεια της επερχόμενης καλοκαιρινής ταξιδιωτικής περιόδου.

Περίοδος ευκαιριών

«Δεν είναι μια κατάσταση που πρέπει να τη λάβουμε ελαφρά, αλλά είναι μια απίστευτη περίοδος για ευκαιρίες, από την οποίο θα πρέπει να επωφεληθούν οι ταξιδιώτες», λέει ο Jack Ezon, ιδρυτής της συμβουλευτικής εταιρείας πολυτελών ταξιδιών Embassy Beyond Travel της Νέας Υόρκης. «Λέμε στους πελάτες μας να μην χάσουν αυτή την περίοδο κρίσης και να αρπάξουν την ευκαιρία που έχουν τώρα περισσότερο από ποτέ. Μπορούν να προγραμματίσουν εκ των προτέρων τις διακοπές τους χωρίς δεσμεύσεις».

Ο Harteveldt συμφωνεί ότι αυτή είναι μια περίοδος ευκαιριών. «Για τους ανθρώπους που αισθάνονται άνετα σε ταξίδια, θα υπάρξουν εξαιρετικές ευκαιρίες εκεί έξω με πτήσεις, πακέτα διακοπών και ξενοδοχεία», λέει.

Η απόφαση να ταξιδέψει κανείς είναι προσωπική και κάποιος πρέπει να λάβει υπόψιν του όλες τις διεθνείς ταξιδιωτικές συμβουλές.

Πολλές ταξιδιωτικές εταιρείες περιλαμβάνουν επιλογές για ακύρωση ή αναβολή χρεώσεων για κρατήσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια αυτής της αβέβαιης χρονικής περιόδου, έτσι ώστε οι ταξιδιώτες να έχουν κάποια διασφάλιση εάν η κατάσταση επιδεινωθεί στον προορισμό τους ή δεν βελτιωθεί σημαντικά πριν από την προγραμματισμένη αναχώρησή τους.

Υπάρχουν πολλά οφέλη για τις κρατήσεις για αργά την άνοιξη ή τις καλοκαιρινές διακοπές, λέει ο Ezon. Για παράδειγμα, πολυπόθητα ξενοδοχεία σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως το Κάπρι και τη Νότια Γαλλία που οι κρατήσεις έχουν συνήθως εξαντληθεί περίπου έξι μήνες με έναν χρόνο νωρίτερα, ξαφνικά έχουν διαθεσιμότητα δωματίων.

Οι περισσότερες από αυτές τις ιδιοκτησίες έχουν αυστηρές πολιτικές ακύρωσης 10 έως 45 ημερών την άνοιξη και το καλοκαίρι, αλλά σε μια προσπάθεια προσέλκυσης επισκεπτών έχουν μειώσει αυτές τις πολιτικές σε λίγες μέρες και προσφέρουν αναβαθμίσεις και πολύτιμες ανέσεις ως πρόσθετο κίνητρο.