Σχέδιο 1453: Drones στον Έβρο από την Τουρκία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Μετά την απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορα της και να ενθαρρύνει -ενίοτε βοηθήσει- χιλιάδες πρόσφυγες να περάσουν τα σύνορα με την Ελλάδα, τώρα η Τουρκία ετοιμάζει νέο επιχειρησιακό σχέδιο στα σύνορά της με τον Έβρο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Hurriyet, το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει πτήσεις και εναέριες περιπολίες από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τύπου «Bayraktar TB2».

Το εν λόγω σχέδιο που φέρει την ονομασία «1453» -το έτος άλωσης της Κωνσταντινούπολης- περιλαμβάνει πτήσεις και εναέριες περιπολίες από μη επανδρωμένα αεροσκάφη με στόχο την αποτροπή ενδεχόμενων επαναπροωθήσεων εκ μέρους των ελληνικών αρχών.

Ποιο είναι το σχέδιο

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το δημοσίευμα, τα τουρκικά drone, συγκεκριμένα, εντοπίζουν το σημείο, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι επαναπροωθήσεις, και άμεσα ενημερώνουν τις επίγειες τουρκικές δυνάμεις, οι οποίες αναλαμβάνουν το έργο της αποτροπής των ελληνικών κινήσεων.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu, δείχνει Τούρκους χειριστές Bayraktar TB2 να παρακολουθούν τις κινήσεις των ελληνικών δυνάμεων, αλλά και της FRONTEX στα σύνορα.