Η κρουαζιέρα στον πάγο λόγω COVID-19

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Φώτιος Ευάγγελος Καρλής Market Analyst

Σε 119 χώρες έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα που έχουν προσβληθεί από τον COVID-19. Έτσι ή πανδημία αυτή έχει θέσει όλο τον πλανήτη σε καραντίνα καθώς οι 119 χώρες εκτείνονται σε όλες τις ηπείρους.

Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται σε Κίνα, Ιταλία, Ιράν, νότια Κορέα, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Δανία, Νορβηγία και Ιαπωνία.
Μερικές από τις παραπάνω χώρες αποτελούν βασικούς προορισμούς στις σημαντικότερες αγορές του κλάδου της κρουαζιέρας, όπως της Καραϊβικής (34,4%, επί του παγκόσμιου συνόλου), της Ευρώπης (11,1%), της Μεσογείου (17,3%) και της Ασίας (συμπεριλαμβανομένης της Κίνας – 9,2%) . Επίσης, πάνω από 50% των επιβατών κρουαζιέρας προέρχονται από τις ΗΠΑ, 25% περίπου από την Ευρώπη και σχεδόν 10% από την Ασία.

Αρκετές εταιρείες κρουαζιέρας, βλέποντας τις συνθήκες όπως διαμορφώθηκαν στην Ασία και ιδίως στην Κίνα, προσπάθησαν να αντιδράσουν και αναδιαμόρφωσαν τα πλάνα τους για το 2020, μετακινώντας πλοία από την περιοχή σε άλλες περιοχές, όπως στη Μεσόγειο. Άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται μόνο εκεί (π.χ. Costa Asia και Star Cruises και Dream Cruises) έδεσαν τα πλοία τους. Ωστόσο, η εξάπλωση του COVID-19 και σε άλλα μέρη του πλανήτη

Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ δε θα εξυπηρετούν κρουαζιερόπλοια στα λιμάνια τους για 30 μέρες. Επιπλέον, οι μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιεροπλοίων, COSTA, DISNEY, AIDA, NCL, PRINCESS, VIRGIN VOYAGES, MSC, CELEBRITY, CELESTYAL, CARNIVAL, REGENT, CRYSTAL, FRED OLSEN, SAGA, SCENIC, OCEANIA, SILVERSEA και CMV ανακοίνωσαν είτε την διακοπή των δρομολογίων τους για το επόμενο χρονικό διάστημα, είτε την τροποποίηση τους.

Παράλληλα, τα ιταλικά ναυπηγεία FINCANTIERI, προχώρησαν σε αναστολή της λειτουργίας τους μέχρι τέλος Μαρτίου. Παρόμοια μέτρα αναμένονται και από άλλες εταιρείες του κλάδου.

Και οι ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε μέτρα που αφορούν την κρουαζιέρα. Έτσι, ανακοινώθηκε η απαγόρευση της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η κρουαζιέρα δέχεται ένα σοβαρό πλήγμα και κανείς δε μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια πόσο γρήγορα μπορεί να επανέλθει.