Έντονη μεταβλητότητα για το Χρηματιστήριο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η ισχυρή μεταβλητότητα αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό για το ελληνικό Χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να «ζυγίζουν» και ορισμένες θετικές ειδήσεις, κυρίως για τον τραπεζικό κλάδο.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών μοιάζει αρκετά με  «τρενάκι του τρόμου», καθώς από το αρχικό +3,5%, έφθασε να υποχωρεί έως και 3,5%, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται σε μία σαφή προσπάθεια να ανακτήσει το ψυχολογικό όριο των 500 μονάδων.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει (στις 13.54) απώλειες στις 475,15,30 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 31,29 εκατ. Στον αντίποδα πτώση 0,35% εμφανίζει ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ ο τραπεζικός κινείται 0,76% χαμηλότερα, έχοντας, πάντως, καλύψει σε σημαντικό ποσοστό τις αρχικές τους απώλειες.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ακολουθεί πορεία ανάλογη με αυτήν των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς πληθαίνουν οι εκτιμήσεις για ύφεση στην παγκόσμια οικονομία, με την Morgan Stanley σε έκθεσή της να υποστηρίζει ότι η περιοχή που θα πληγεί  περισσότερο θα είναι η ευρωζώνη, χωρίς μάλιστα να αποκλείει και το ενδεχόμενο συρρίκνωσης του ΑΕΠ της κατά 5% το 2020.

Την ίδια ώρα οι θετικές ειδήσεις από πλευράς SSM για τις ελληνικές τράπεζες και τις τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων το πλαίσιο του «Σχεδίου Ηρακλής» φαίνεται να «περνούν απαρατήρητες» από τους επενδυτές, αν και οι πιέσεις που δέχονται οι τραπεζικές μετοχές σε καμία περίπτωση δεν είναι αντίστοιχες των προηγούμενων ημερών.