Σε βαθιά κρίση η ελληνική κρουαζιέρα, λόγω του κορωνοϊού

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Έρευνα από Κωστή Κωνσταντινίδη, Μάρκο Βαζαίο, Φώτιο Ευάγγελο Καρλή

Μεγάλες επιπτώσεις έχει και στην ελληνική αγορά, η κρίση που διαπερνά τον κλάδο της κρουαζιέρας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μέχρι στιγμής, έχουμε στη διάθεσή μας, τα εξής δεδομένα:

1. Οι μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιεροπλοίων, COSTA, DISNEY, AIDA, NCL, PRINCESS, MSC, CELEBRITY, CELESTYAL, CARNIVAL, REGENT, CRYSTAL, OCEANIA και SILVERSEA ανακοίνωσαν είτε την διακοπή των δρομολογίων τους για το επόμενο χρονικό διάστημα, είτε την τροποποίηση τους,

2. Η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε μέτρα που αφορούν την κρουαζιέρα. Έτσι, ανακοινώθηκε η απαγόρευση της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια.

Ας δούμε, λοιπόν, πως αυτά τα μέτρα -απολύτως λογικά και ορθά- αποτυπώνονται σε νούμερα στην Ελληνική Κρουαζιέρα.
Σύμφωνα με στοιχεία από την ετήσια έρευνα κρουαζιέρας του TheSeaNation.gr , στα ελληνικά λιμάνια αναμένονταν, κατά το Μάρτιο, 54 αφίξεις κρουαζιεροπλοίων των 22 μεγαλύτερων εταιρειών κρουαζιέρας παγκοσμίως (αντιστοιχούν στο 1,64% των ετήσιων αφίξεων της έρευνας).

Τα μεγέθη, όμως, αυτά αλλάζουν τον Απρίλιο και ιδίως από τον Μάιο και μετά που μπαίνουμε στην υψηλή τουριστική περίοδο.

Αναλυτικότερα, κατά τον Απρίλιο αναμένονταν 227 αφίξεις (6,88% των ετήσιων αφίξεων της έρευνας) που είναι οι τετραπλάσιες σε σχέση με το Μάρτιο. Το Μάιο, όμως οι αφίξεις σχεδόν διπλασιάζονται, σε σχέση με τον Απρίλιο, φτάνοντας στις 423 (12,83% των ετήσιων αφίξεων της έρευνας).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλές από τις παραπάνω εταιρείες έχουν ανακοινώσει το πάγωμα των δρομολογίων τους μέχρι τα μέσα ή τα τέλη Απριλίου.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της συγκεκριμένης έρευνας, οι προορισμοί που «χάνουν» τις αφίξεις τους κατά το Μάρτιο είναι η πρώτη 8αδα της Ελληνικής κρουαζιέρας, δηλαδή Πειραιάς Σαντορίνη, Μύκονος, Κέρκυρα, Κατάκολο, Ηράκλειο, Ρόδος και Πάτμος.

Όσο διατηρείται αυτή η κρίση θα πληγούν και άλλοι προορισμοί όπως Χανιά, Ναύπλιο, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Άγιος Νικόλαος, Καλαμάτα, Βόλος, Πάρος και Νάξος, κατά τον Απρίλιο, και επιπλέον Ύδρα, Πάργα, Σύρος, Κως, Μήλος, Κόρινθος, Γύθειο, Καλαμάτα, Βόλος, Μονεμβασιά, Καβάλα, Λευκάδα, Σκιάθος, Ελαφόνησος και Σπέτσες, κατά τον Μάιο. Δηλαδή, κατά το Μάρτιο 8 προορισμοί θα ακυρώσουν τις αφίξεις τους, τον Απρίλιο 17 και το Μάιο 29.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι όταν τελειώσει αυτή η κατάσταση και ο κόσμος αρχίσει να ηρεμεί πόσο γρήγορα θα νιώσει ασφαλής, ώστε να αρχίσει ταξιδεύει και πάλι. Κανείς δε μπορεί να προβλέψει πόσο γρήγορα μπορεί να επανέλθει η αγορά.