35 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 1 επιπλέον νεκρός – 14 επέστρεψαν στο σπίτι τους

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την κατάληξη ενός ακόμη ασθενούς ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από τον κορωνοϊό στους πέντε. Επιβεβαιώθηκαν 35 νέα κρούσματα αυξάνοντας το συνολικο αριθμό κρουσμάτων σε 387. Αύξηση κατέγραψαν και τα επικίνδυνα λεγόμενα ορφανά κρούσματα, που εκτινάχθηκαν στα 60.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 70 ασθενείς, οι 11 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Όλοι λαμβάνουν αντιιική θεραπεία. Παράλληλα, 14 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Ο μέσος όρος της ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 69 έτη και μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 4.900 δείγματα.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε πως από αύριο στις 6 το πρωί δεν επιτρέπεται να έρθουν στη χώρα πολίτες εκτός ΕΕ (με εξαίρεση θέματα επείγουσας εργασίας ή οικογένειας).

Ειδικά μέτρα λαμβάνονται και για τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στα οποία φιλοξενούνται πρόσφυγες.