ΗΠΑ: Πακέτο στήριξης ύψους 850 δισ. δολ.

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Καθώς η πανδημία πλήττει πλέον και την αμερικανική πραγματική οικονομία, η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε «κάτι μεγάλο» που περιλαμβάνει και αποστολές επιταγών στους αμερικανούς πολίτες!

Η αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με όλα τα Μέσα των ΗΠΑ, ανέπτυξε την Τρίτη 17 Μαρτίου μεγάλη κινητικότητα γύρω από το φλέγον πλέον και εκεί ζήτημα της αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας κορωνοϊού στην οικονομία, τόσο την πραγματική όσο και του χρηματιστηριακού κλάδου.

Κατά τα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει ένα σχέδιο που περιλαμβάνει και αποστολή επιταγών στους αμερικανούς εργαζομένους μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, ως μέρος ενός ευρύτερου πλάνου τόνωσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που πλήττονται από την αιφνίδια επιβράδυνση εξαιτίας του κορωνοϊού.

Την ανάγκη για «ένα πολύ μεγάλο πακέτο έκτακτης ενίσχυσης» των εργαζομένων και των επιχειρήσεων τόνιζαν δεκάδες αμερικανικά ΜΜΕ, δίνοντας και την πληροφορία ότι η διακυβέρνηση Τραμπ συγκεκριμενοποιεί αυτό το πακέτο στα 850 δισ. δολάρια.

Το «αντικορωνοϊκό» πακέτο των 850 δισεκατομμυρίων δολαρίων ήταν αντικείμενο της σύσκεψης που είχε ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν με τους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές.

Ο ίδιος απέκλεισε και κάθε περίπτωση αναστολής λειτουργίας των αμερικανικών χρηματιστηρίων εξαιτίας της ίωσης.

Ως γνωστόν, η Fed, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, άνοιξε μεν την κάνουλα για φθηνή χρηματοδότηση, αν και χωρίς επιτυχία στην ψυχολογία της Wall Street την περασμένη Δευτέρα, όμως δεν μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που υπολειτουργούν ή κινδυνεύουν άμεσα με διακοπή των ταμειακών ροών τους και με λουκέτο, κατάσταση που θα επιφέρει αλυσιδωτές επιπτώσεις στην εργασία, στην ασφάλιση και τελικώς στο ΑΕΠ.

Η ελαχιστοποίηση των κινδύνων για ύφεση επαφίεται στο Κογκρέσο, κατόπιν της πρότασης της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο ίδιος ο Τραμπ είπε ότι ζητάει από το Κογκρέσο να εγκρίνει γρήγορα ένα «σαρωτικό πακέτο οικονομικών κινήτρων» το οποίο θα περιλαμβάνει την αποστολή επιταγών απευθείας στους Αμερικανούς.

«Θέλουμε να πάμε σε κάτι μεγάλο» δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο, προσθέτοντας ότι έχει δώσει εντολή στον υπουργό Οικονομικών για τα κατάλληλα μέτρα στήριξης.