Κορονοϊός: Να ελέγχονται όσοι μετανάστες έρχονται από την Τουρκία, ζητούν οι λιμενικοί της Λέσβου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Έκκληση απευθύνουν οι λιμενικοί της Λέσβου στους αρμόδιους φορείς, ώστε να επιλεγούν κλειστοί χώροι, στους οποίους να μεταφέρονται οι μετανάστες που έχουν καταφέρει να φθάσουν στο νησί και να τους ελέγξουν για τον κορωνοϊό.

Μπορεί η κυβέρνηση να παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην εξαπλωθεί όσο γίνεται ο κορωνοϊός στη χώρα, μεταξύ των οποίων και μέτρα για εκείνους που θέλουν να έρθουν στη χώρα μας και δεν ανήκουν σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο υπάρχει μια ιδιαίτερη ανησυχία σε όσους βρίσκονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ο πρόεδρος των Λιμενικών στη Λέσβο κ. Φώτης Γαρουφαλιάς επισημαίνει τα προβλήματα που υπάρχουν με τις μεταναστευτικές ροές που έρχονται από την Τουρκία μέσω θαλάσσης. Μέσω ανακοίνωσής του κάνει έκκληση στους αρμόδιους φορείς να βρουν χώρους ώστε όσοι μετανάστες καταφέρουν και φθάσουν στο νησί να μεταφερθούν σε κλειστούς χώρους, ώστε να ελεγχθούν εάν φέρουν τον φονικό ιό που θερίζει τον πλανήτη.

Στην μακροσκελή ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων: “Απευθυνόμενοι τόσο στους αρμοδίους της Κεντρικής κυβέρνησης όσο και στους τοπικούς εκλεγμένους επικεφαλής του πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης, κάνουμε έκκληση να προβείτε άμεσα στην εξεύρεση κατάλληλων χώρων με τις στοιχειώδεις προδιαγραφές , για το χρονικό διάστημα και μόνο που θα διαρκέσει αυτή η έκτακτη κατάσταση και ανεξάρτητα με το τι έχει γίνει και ειπωθεί ως τώρα σε σχέση με τις δομές ,αφού η κατάσταση πλέον έχει αλλάξει με απρόβλεπτο και δραματικό τρόπο”.