Πέτσας προς Τσίπρα: Ψέματα τα περί μέτρων 20% του ΑΕΠ στην Ευρώπη για τον κορωνοϊό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Να αφήσει τη μικροπολιτική κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σημείωσε ότι είναι ψέματα τα όσα δήλωσε ο κ. Τσίπρας για τα μέτρα που λαμβάνονται στην Ευρώπη.

Μπερδεύει μήλα με πορτοκάλια

«Την ώρα που η Ελλάδα, όπως και ολόκληρος ο πλανήτης, αντιμετωπίζει τη χειρότερη υγειονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να κάνει μικροπολιτική» αναφέρει ο κ. Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει ότι «ο κ. Τσίπρας λέει ψέματα όταν υποστηρίζει ότι «στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνονται οριζόντια προληπτικά μέτρα ύψους έως και 20% του ΑΕΠ». Καμία χώρα δεν έχει λάβει τέτοια μέτρα. Ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του μπερδεύουν «μήλα» (δημοσιονομικά μέτρα), με «πορτοκάλια» (εγγυήσεις και άλλα μέτρα ενίσχυσης ρευστότητας)».

Στη φουρτούνα κρατάει το τιμόνι ο Μητσοτάκης

«Σε αυτή την ανεύθυνη, μικροκομματική συμπεριφορά η απάντηση έρχεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που επικροτούν τη διαχείριση της διπλής κρίσης από την Κυβέρνηση. Και που βλέπουν στην φουρτούνα Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κρατάει το τιμόνι της χώρας» προσθέτει ο Στέλιος Πέτσας.

«Διαβεβαιώνουμε όλους τους Έλληνες ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει ό,τι χρειαστεί για να περιορίσει τις απώλειες στην εθνική οικονομία, προστατεύοντας πρώτα από όλα την ανθρώπινη ζωή και τη δημόσια υγεία» σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και καταλήγει ο κ. Πέτσας υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση «μπορεί να το κάνει αυτό στην πράξη -και όχι στα λόγια- γιατί έχει αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, όπως αποδεικνύει και η απόφαση για ισότιμη συμμετοχή της Ελληνικής Δημοκρατίας στο νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού».