Σχεδόν άδεια τα πλοία εκτελούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια – Μειωμένη στο 80% η επιβατική κίνηση

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ισχυρό πλήγμα δέχεται η ακτοπλοΐα λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με στοιχεία ακτοπλοϊκών εταιρειών, η μείωση της επιβατικής κίνησης φθάνει μέχρι και το 80%, γεγονός που αποτυπώνει τον φόβο των πολιτών να πραγματοποιούν ταξίδια και μετακινήσεις που μπορεί να τους εκθέσουν στον ιό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, προκύπτει ότι τα δρομολόγια με τα υδροπτέρυγα στον Αργοσαρωνικό, μεταφορικής ικανότητας 130 ατόμων, ταξιδεύουν αυτό το διάστημα, μόλις 7-10 επιβάτες.

Στις Σποράδες ταξιδεύουν 80-90 άτομα σε πλοία χωρητικότητας 1.200 ατόμων.Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία για την επιβατική κίνηση με προορισμό τα νησιά στο βόρειο Αιγαίο, η οποία εμφανίζεται μειωμένη κατά 70%, για τα Δωδεκάνησα, η μείωση είναι στα 56%, για τις τις Κυκλάδες -74%, ενώ για τα Χανιά, σύμφωνα με στοιχεία της κοινοπραξίας ΑΝΕΚ-Superfast, -75% και για το Ηράκλειο -83%

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν αποκλείεται η κυβέρνηση, ούτως ή άλλως να πάρει μέτρα και για την ακτοπλοΐα, μειώνοντας τον αριθμό δρομολογίων σε κύριες γραμμές, χωρίς να αγγίξει τις άγονες γραμμές, όπου τα δρομολόγια είναι πιο αραιά.