«Σωσίβιο» για το θαλάσσιο εμπόριο ζητούν οι εφοπλιστές

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η κατάσταση στα λιμάνια αλλά και θέματα διαχείρισης και υγείας των ναυτικών προβληματίζουν την ευρωπαϊκή και διεθνή ναυτιλία, οι φορείς της οποίας, με απανωτές παρεμβάσεις τους χθες, ζητούν τη λήψη μέτρων προκειμένου να μην καταρρεύσει το θαλάσσιο εμπόριο, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ναυτεμπορική», σε κοινή δήλωσή τους, η Ένωση των εφοπλιστικών φορέων της Ευρώπης (ECSA) και η ομοσπονδία των εργαζομένων στις μεταφορές (ETF) ζητούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επείγοντα μέτρα για «την αποφυγή της ολικής κατάρρευσης του θαλάσσιου εμπορίου από και προς την ΕΕ», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση των ευρωπαϊκών λιμανιών (ESPO), καθώς πολλές χώρες έχουν κλείσει τα λιμάνια τους ως μέτρο πρόληψης κατά της επέκτασης της επιδημίας του κορωνοϊού, ενώ από χθες είναι κλειστά τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Η ECSA και η ETF στην κοινή δήλωσή τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι η επιδημία του κορωνοϊού (Covid-19) έχει εξελιχθεί σε καταστροφικό γεγονός, που πλήττει πολλές χώρες και τους πολίτες σε όλο τον κόσμο