Πλακιωτάκης: Προστατεύουμε τα νησιά – Μείνετε σπίτι

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Κατά 80% σε σχέση με το προηγούμενο Σάββατο μειώθηκε η κίνηση προς τα νησιά όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Πλακιωτάκης εξήγησε ότι η απόφαση για περιορισμό στην μετακίνηση στα νησιά ήταν αναπόφευκτο μέτρο για την προστασία των κατοίκων καθώς έως χθες η κίνηση ήταν στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα σαν να βρισκόμαστε σε έκτακτες συνθήκες λόγω κορωνοϊού.

«Κανένα μέτρο δεν πρόκειται να αποδώσει αν δεν το τηρήσουμε με σχολαστικό τρόπο οι πολίτες. Μένουμε σπίτι, τηρούμε τα μέτρα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, Παναγιώτα Βούλγαρη, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην πηγαίνουν στα νησιά και κάλεσε όσους ήδη έχουν μεταβεί στα νησιά να μείνουν αποκλεισμένοι.

«Να μείνουν αποκλεισμένοι χωρίς να έχουν επαφές με συγγενικό φιλικό περιβάλλον. Έτσι ίσως μειώσουμε το κακό που είναι προ των πυλών», τόνισε η κ. Βούλγαρη.

Εξήγησε ότι τα νησιά και ιδιαίτερα τα μικρά νησιά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και πως η μόνη εναλλακτικοί για κάποιον που νοσεί από τον κορωνοϊό είναι η αεροδιακομιδή του στην Αθήνα.

«Τον θέλουμε τον κόσμο, τον αγαπάμε. Τώρα είναι περίοδος απομόνωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά.