71 νέα κρούσματα σήμερα – 695 συνολικά στη χώρα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 1 λεπτό

 71 νέα κρούσματα  γνωστοποίησε πριν λίγο ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Από τα 695 συνολικά κρούσματα, τα περισσότερα εντοπίζονται στην Αθήνα, ενώ εκτείνονται σε 28 περιφερειακές ενότητες στην Ελλάδα.

Από αυτά, το 56% είναι άνδρες και το 44% γυναίκες.

Από τους 114 ασθενείς που νοσηλεύονται, οι 35 είναι διασωληνωμένοι με το 74% των νοσηλευόμενων έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Το 61% των νοσηλευόμενων είναι άνδρες.

Από τους 17 μέχρι σήμερα νεκρούς, οι οποίοι είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 76 έτη, οι 14 είναι άνδρες και οι 3 γυναίκες.

Εξιτήριο έχουν λάβει οι 29.

Ο Βασίλης Κικίλιας, κατά την σημερινή συνέντευξη τύπου, ευχαρίστησε τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για την προσφορά του και τόνισε ότι το “ΕΣΥ αντέχει. Είναι στο χέρι μας να συνεχίσει να αντέχει” και επανέλαβε ότι Θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν για τα νοσοκομεία.

“Γνωρίζουμε τις πάγιες ελλείψεις του συστήματος Υγείας” ανέφερε και έκανε έκκληση στους πολίτες να συνεχίσουν να επιδεικνύουν ατομική ευθύνη.

Περίπου 8.000 με 10.000 έχουν προσβληθεί στη χώρα, σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα, επεσήμανε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και είπε ότι οι ασθενείς που είναι ελαφριά, καλύτερα να απομονώνονται παρά να ελέγχονται.

“Τα μέτρα δεν πρέπει να χαλαρώσουν. Μια πανδημία σαν κι αυτή δε χαλαρώνει από μόνη της. Χρειαζόμαστε αποτελεσματικές θεραπείες και ένα εμβόλιο που δυστυχώς αργεί. Ελπίζω να μη περάσουμε δύσκολες καταστάσεις. Είναι η μάχη των πολλών” κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.