ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα απαγόρευσης: “Στηρίζουμε τις προτάσεις των επιστημόνων”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως αυτό που προέχει τη προκειμένη στιγμή είναι η στήριξη του συστήματος Υγείας, προκειμένου αυτό να αντέξει τις πιέσεις και να σταθεί επάξια κόντρα στον ιό.
Παράλληλα, στηρίζει τις προτάσεις των επιστημόνων και όπως επισημαίνεται, ήρθε η ώρα ο κάθε πολίτης ξεχωριστά να δείξει σεβασμό στα μέτρα που έχουν στόχο την αντιμετώπιση του ιού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή της μεγάλης αυτής περιπέτειας στηρίζει τις προτάσεις της επιστημονικής κοινότητας για την καταπολέμηση του κορωνοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Δίνουμε τη δύσκολη μάχη όλοι και όλες μαζί, με γνώμονα την προστασία των ευάλωτων και όπλο μας την κοινωνική αλληλεγγύη. Ο λαός μας ξέρει να δίνει μάχες και έχει αποδείξει ότι μπορεί να τις κερδίζει».

Και συνεχίζει:«Πέρα, όμως, από την απαραίτητη ατομική ευθύνη, τον πρώτο λόγο έχει η οργανωμένη πολιτεία και η κυβέρνηση που οφείλει, δίχως καμία άλλη ολιγωρία, να στηρίξει αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα υγείας και τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της καταπολέμησης του κορονοϊού. Εδώ δεν χωρούν ρητορικές διαβεβαιώσεις και αόριστες εξαγγελίες, αλλά συγκεκριμένες πράξεις που θα θωρακίσουν σήμερα κιόλας το Εθνικό Σύστημα Υγείας, εκεί που χτυπά η καρδιά και η ψυχή της ελληνικής κοινωνίας αυτή τη δύσκολη στιγμή».