Διάγγελμα της Προέδρου της Δημοκρατίας στις 20.00

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Διάγγελμα στον ελληνικό λαό αναμένεται να απευθύνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το διάγγελμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν θα είναι μονάχα με αφορμή την αυριανή επέτειο της 25ης Μαρτίου, καθώς η πρώτη πολίτης της χώρας αναμένεται να αναφερθεί στις τρέχουσες εξελίξεις με τον κορωνοϊό.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το διάγγελμα θα αφορά και στις ελευθερίες και τα δικαιώματα, σε μια περίοδο που ο κορωνοϊός προκαλεί κρίση σε όλη τη χώρα.

Στο μήνυμά της η κα. Σακελλαροπούλου, ως εγγυήτρια του πολιτεύματος, του Συντάγματος και των θεμελιωδών ελευθεριών, αναμένεται να υπογραμμίσει ότι η αναστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών και η οριοθέτηση της κοινωνικής συμπεριφοράς οφείλεται στις έκτακτες συνθήκες κινδύνου που απειλούν τη δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή και έχει ημερομηνία λήξης.

Τέλος, σημειώνεται πως αύριο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου θα καταθέσει στεφάνι.

Αναμένεται να παραστεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ενώ έχουν κληθεί οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Θα είναι η πρώτη φορά που η 25η Μαρτίου εορτάζεται υπό τέτοιες συνθήκες.