Υπό επανεξέταση το άνοιγμα των σουπερμάρκετ τις Κυριακές

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Προς επανεξέταση φέρεται να τίθεται το θέμα της κυριακάτικης λειτουργίας των σουπερμάρκετ, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων πρόληψης και περιορισμού έναντι της πανδημίας, μετά και τη σχετικά περιορισμένη επισκεψιμότητα που καταγράφηκε την Κυριακή 22 Μαρτίου. Την ίδια ώρα, η εξάπλωση του κορωνοϊού αλλάζει δραστικά τις αγοραστικές συνήθειες, με έναν στους δύο εγχώριους καταναλωτές να εκτιμά ότι οι συνθήκες έκτακτης ανάγκης θα διαρκέσουν πάνω από δύο μήνες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ναυτεμπορική», σε ό,τι αφορά τώρα τις πωλήσεις που σημειώθηκαν την Κυριακή 22 Μαρτίου, οι οποίες φαίνεται να αποτελούν και βαρόμετρο για τη διατήρηση ή όχι του μέτρου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατανάλωση ήταν πολύ χαμηλή σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες και αρκετά χαμηλότερη σε σχέση με την τελευταία Κυριακή που λειτούργησαν οι αλυσίδες, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου των Χριστουγέννων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, κατά μέσο όρο συνολικά η αγορά εμφάνισε μειωμένες πωλήσεις περί το 40%-45% την Κυριακή 22 Μαρτίου έναντι της Κυριακής 29/12/2019.

Κατά την πρώτη Κυριακή της αναγκαστικής λειτουργίας των σουπερμάρκετ, όλες οι αλυσίδες συμμορφώθηκαν πλήρως, ενώ στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν σε περίπου 31 καταστήματα στην Αττική τηρήθηκαν και όλα τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας των εργαζόμενων.