95 νέα κρούσματα σήμερα – 38 συνολικά οι νεκροί – 1156 συνολικά στην Ελλάδα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

 95 νέα κρούσματα  γνωστοποίησε πριν λίγο ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Συνολικά έχουμε 1156 κρούσματα. Από τους 69 ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι, έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη.

Μέχρι σήμερα έχουμε 38 νεκρούς με 6 που ανακοινώθηκαν σήμερα. Αυτοί έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 71 έτη και είναι 29 άνδρες και 9 γυναίκες.

Έχουν γίνει 15.151 διαγνωστικά τεστ.

Τι ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, επεσήμανε ότι η επιδημία έχει βραδύτερο ρυθμό αύξησης, όπως δείχνει η σχετική καμπύλη στη χώρα μας.

” Ο κόσμος αλλάζει” ανέφερε ο κ.Τσιόδρας και επεσήμανε ότι: “Δοκιμάζονται οι αντοχές του κόσμου. Ο αγώνας είναι πανανθρώπινος. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε ενωμένοι. Η επιδημία δεν είναι αριθμοί. Είναι άνθρωποι, οι συγγενείς μας” Στη συνέχεια τόνισε ότι οι άνθρωποι που διασωληνώνονται είναι κυρίως οι ηλικιωμένοι.

Η μέση ηλικία των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι τα 67 έτη.
Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα στις ΗΠΑ, ο μέσος χρόνος νοσηλείας σε ΜΕΘ είιναι παρατεταμένος. Στη γειτονική Ιταλία, υπολογίστηκε σε 15 μέρες , ο μέσος όρος νοσηλείας.

Οι εντατικές, είπε ο κ.Τσιόδρας, είναι οι χώροι που δίνονται οι μάχες για τη ζωή. Είναι η φρικτή πάλη με έναν ανίερο εχθρό.
Παράλληλα, προειδοποίησε τους πολίτες να μην καταφεύγουν στην προμήθεια χλωροκίνης, καθώς η χρήση της εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία, αφού μπορεί να οδηγήσει μέχρι και τον θάνατο.