Γ. Σουρβίνος: Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα δείχνει ότι απέδωσαν τα μέτρα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τα αυστηρά μέτρα πρόληψης έχουν άμεση σχέση με την ελεγχόμενη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα όπως εξηγεί ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας και μέλος του ΔΣ Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Γιώργος Σουρβίνος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του MEGA, ο κ. Σουρβίνος εξήγησε πώς το γεγονός ότι τα κρούσματα στην Ελλάδα βρίσκονται σε «γραμμική αύξηση» οφείλεται «στα μέτρα που ελήφθησαν εγκαίρως και έφεραν σημαντικά αποτελέσματα. Και πρέπει να διατηρηθούν».

Μάλιστα, συνέκρινε το παράδειγμα της Ελλάδας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Κρίσιμος μήνας ο Απρίλιος

Παράλληλα, ο καθηγητής, τόνισε πώς ο Απρίλιος θα είναι ενδεικτικός μήνας για το πώς θα «κινηθεί» ο κορωνοϊός στη χώρα, λέγοντας πως «ελπίζουμε ότι με το σεβασμό και την απόλυτη τήρηση των μέτρων, θα έχουμε παρόμοια αποτελέσματα και τον επόμενο μήνα, χωρίς μεγάλο αριθμό κρουσμάτων».

Αναφορικά με τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο κ. Σουρβίνος, υπογράμμισε ότι το σύστημα αντέχει ακόμα. «Έχει μεγάλες δυνατότητες και με τις προσλήψεις δυναμώνεται. Έχει ακόμα αρκετά περιθώρια. Αποφύγαμε αυξημένο αριθμό συσσωρευμένων κρουσμάτων ασθενών που χρειάζονταν εισαγωγή στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και διασωλήνωση. Και στόχος είναι να μην έχουν σώρευση τέτοιων περιστατικών» τόνισε.