Με απώλειες κινείται το ΧΑ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Το αρνητικό κλίμα των ευρωπαίκων αγορών ακολουθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους δείκτες να καταγράφουν απώλειες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 1,34% στις 543,49 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,4 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 1,56% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.304,73 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 1,85% στις 329,72 μονάδες.

Σύμφωνα με αναλυτές, η μεταβλητότητα θα συνεχίσει να κυριαρχεί στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς η ψυχολογία θα παραμείνει ιδιαίτερα εύθραυστη στα ακούσματα των νέων κρουσμάτων αλλά και της προόδου στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού φαρμάκου που θα έθετε τέλος σε αυτή τη μεγάλη περιπέτεια της ανθρωπότητας.

Στο ταμπλό, η Βιοχάλκο, που αναστέλλει τη λειτουργία των εργοστασίων της, λόγω κορωνοϊού, υποχωρεί κατά 5,70%, με τις ΟΛΠ, Λάμδα, Coca Cola και Eurobank να ακολουθούν με πτώση άνω του 3% και τις ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, Titan, Motor Oil, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίο και ΕΧΑΕ με απώλειες άνω του 2%.

Η πτώση σε Σαράντη, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean, ΕΥΔΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια ξεπερνά το 1%, με τις ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank και Εθνική να κινούνται με ελεγχόμενες απώλειες. Στον αντίποδα, ο Φουρλής είναι στο +2,31%, οι Jumbo και ο ΟΤΕ κερδίζουν κατά 1,49% και 1,61% αντίστοιχα, ενώ η ΔΕΗ δεν έχει μεταβολή.