20 ναυτικοί του πλοίου “Ελευθέριος Βενιζέλος” είναι θετικοί στον ιό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Συναγερμός σήμανε στις αρμόδιες υγιειονομικές υπηρεσίες, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ανάμεσα στα μέλη του πληρώματος, στο πλοίο “Ελ. Βενιζέλος”.

Στο πλοίο, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο αρόδο έξω από τον Πειραιά, εντοπίστηκαν άλλα 20 μέλη του πληρώματος θετικά στον κορωνοϊό, γεγονός που πυροδοτεί την ανησυχία για την διασπορά του ιου.

Αρχικά στο πλοίο εκδηλώθηκε κρούσμα κορωνοϊού σε 72χρονο ναυτικό ελβετικής εθνικότητας και στη συνέχεια σε δύο ακόμη αλλοδαπούς ναυτικούς.

Όλοι τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ στο πλοίο μετέβη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει ιατρικό τεστ σε όλο το πλήρωμα.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ελέγχθηκε το σύνολο του προσωπικού, δηλαδή 383 άτομα.

Σημειώνεται ότι το πλοίο παραμένει αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά από τις 21 Mαρτίου και προέρχεται από ταξίδια μεταξύ της Καντίθ της Ισπανίας και λιμανιών της Τουρκίας.

Οι αρμόδιες αρχές απαγόρευσαν στο πλοίο να δέσει στο λιμάνι, το οποίο είναι ελληνικών συμφερόντων αλλά τον τελευταίο μήνα έχει ναυλωθεί από Τούρκους επιχειρηματίες.

Το πλοίο μετέφερε και Τούρκους τεχνίτες από την Τουρκία στο Καντίθ προκειμένου να συμμετάσχουν σε εργασίες ανακατασκευής κρουαζιερόπλοιου της Royal Caribbean.

Από τα 383 μέλη πληρώματος 13 είναι διαφορετικών εθνικοτήτων. Ειδικότερα, 36 είναι Έλληνες, 150 Τούρκοι, 82 Ουκρανοί, 83 Ινδονήσιοι, όπως επίσης από Βουλγαρία, Καζακστάν κ.λπ.