Εντυπωσιακό σκίτσο σε πορτογαλική εφημερίδα – Οι χειρότεροι ηγέτες στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Έντονη κριτική σε τρεις ηγέτες στον πλανήτη ασκεί εφημερίδα της Πορτογαλίας για την έλλειψη έγκαιρης αντιμετώπισης της απειλής του κορωνοϊού. Μάλιστα, φιλοξενεί  μία ειρωνική εικονογράφηση των τριών ηγετών από την γνωστή  σκιτσογράφο Cristina.

Η εφημερίδα της Πορτογαλίας, Público, εκτοξεύει βέλη κριτικής σε  Ντόναλντ Τραμπ και  Μπόρις Τζόνσον, οι οποίοι επικρίνονται ότι δεν έδρασαν αποτελεσματικά,  φοβούμενοι τις συνέπειες στις οικονομίες τους.

Όμως,  με δριμύτητα επικρίνει και  τον πρωθυπουργό της Βραζιλίας Ζαϊρ Μπολσονάρο, ο οποίος δήλωσε αρχικά ότι η επιδημία του κορωνοϊού  «δεν είναι παρά μια απλή γρίπη» και έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει ακόμη και τα μέτρα προστασίας που έλαβε η ίδια η κυβέρνησή του!

Όπως αναφέρεται, οι ηγέτες των χωρών αυτών καθυστέρησαν να λάβουν δραστικά μέτρα. Ευτυχώς που οι επιστήμονες που συνεργάζονται με τον Αμερικανό πρόεδρο τον έπεισαν τελικά, αφού κυκλοφόρησαν μια μελέτη που έκανε λόγο για 100 000 ως 200 000 νεκρούς στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά τους, οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν τελικά απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία μπορεί να επεκταθεί ως έξι μήνες, ενώ ο βρετανός πρωθυπουργός και δύο υπουργοί του βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι η Πορτογαλία βρίσκεται σε σοκ από τη στιγμή που ο 14χρονος Βίτορ Γκοντίνιο από την πόλη Οβάρ, νότια του Πόρτο, πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο, καθώς θεωρείται το νεότερο θύμα στην Ευρώπη.