Πέτσας: Η κυβέρνηση εξετάζει τον χρονικό περιορισμό στις μετακινήσεις

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας,αναφορικά με την αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού.
Ο κ.Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αποκάλυψε ότι εξετάζεται ο χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις, προκειμένου να αποτραπεί η μαζική έξοδος το Πάσχα.

Ειδικά για τις ουρές στις τράπεζες, ανέφερε ότι “δυστυχώς υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, το οποίο θα μπορούσε να κάνει από το σπίτι του τις συναλλαγές που θέλει, αλλά προτιμά να πάει στην τράπεζα. Είναι λάθος. Όλες οι οφειλές που έχουν άνθρωποι για παράδειγμα άνω των 70 ετών έχουν ρυθμιστεί να πληρωθούν αργότερα. Δεν χρειάζεται να συνωστίζονται στο γκισέ της τράπεζας”

Για το ενδεχόμενο να μπει χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις των πολιτών, είπε “ότι υπάρχει κι ένα μερίδιο του πληθυσμού που κάνει κατάχρηση. Θέλουμε ο καθένας να βγαίνει, μία, δύο φορές έξω. Να συνδυάζει τις μετακινήσεις του. Σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης, θέλουμε να συνδυάσουμε τον χρονικό περιορισμό με την αποστολή στο 13033, προκειμένου να αναφέρεται κι εκεί η ώρα”.

Για τα μέτρα εν όψει του Πάσχα και για τις λειτουργίες στις εκκλησίες, είπε χαρακτηριστικά: “Εξετάζουμε την πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου προκειμένου από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι την Κυριακή του Πάσχα να γίνει κεκλεισμένων των θυρών η λειτουργία. Περιμένουμε να δούμε και τι θα αποφασίσει σήμερα η ΔΙΣ. Έχουμε προειδοποιήσει ότι αυτό το Πάσχα είναι διαφορετικό. Δεν θα πάμε στο χωριό μας, δεν θα ψήσουμε τα αρνιά στις αυλές μας, δεν θα πάμε στις εκκλησίες μας, θα γιορτάσουμε με την πίστη μέσα μας γιατί δεν πρέπει να επιτρέψουμε μια στιγμιαία επιπολαιότητα να μας στοιχίσει τη ζωή ενός ανθρώπου που αγαπάμε. Κανένα Πάσχα δεν θα είναι το ίδιο αν εξαιτίας αυτής της επιπολαιότητας χάσουμε ανθρώπους που αγαπάμε”.