Τσιόδρας – Χαρδαλιάς: 119 κρούσματα στο «Ελ. Βενιζέλος» – Αναστολή οικοδομικών έργων σε Μύκονο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σε 50 αυξήθηκαν τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως εξήγησε τα 23 από αυτά είναι στη δομή της Ριτσώνας.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 3 θάνατοι στη χώρα φθάνοντας συνολικά τους 53 από την πανδημία. Τα συνολικά κρούσματα μέχρι χτες ήταν 1.514, ενώ σε αυτά προστίθεται 119 από το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» και ένα ακόμη από τη Μύκονο.

Σύμφωνα με τα παγκόσμια στοιχεία, πάνω από 203.000 άνθρωποι έχουν αναρρώσει. Στην Ιταλία και στην Ισπανία τα κρούσματα ξεπερνούν τα 110.000, ενώ οι θάνατοι και στις δύο χώρες μαζί είναι 23.158.

Ο αριθμός παραμένει υψηλός, ωστόσο, όπως επεσήμανε ο κ. Τσιόδρας, αρχίζει σταδιακά να επιβραδύνεται ο ρυθμός της αύξησης των κρουσμάτων.

Στην Ελλάδα, 9 άνθρωποι έχουν βγει από τις ΜΕΘ. Η πλειοψηφία των νεκρών ήταν είτε μεγάλης ηλικίας είτε με υποκείμενο νόσημα.

Σχετικά με τις νέες μελέτες που αφορούν την εγκεφαλική βλάβη που μπορεί να προκαλέσει ο ιός, ο καθηγητής είπε πως σύμφωνα με τους νευρολόγους ένα μικρό υποσύνολο ασθενών αναπτύσσουν τέτοιες βλάβες.

«Ορισμένοι παρουσιάζουν δυσλειτουργία στη νοητική ικανότητα» έως και εγκεφαλικό.

Η Ριτσώνα

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η δομή της Ριτσώνας μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού έχει τεθεί σε υγειονομικό περιορισμό και καραντίνα 14 ημερών.

Όπως είπε, το προσωπικό της δομής που ελέγχθηκε και δεν βρέθηκε κάποιος θετικός στον ιό.

Για το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, είπε ότι έγινε έλεγχος και στους 380 ναυτικούς είναι 119 θετικά 2 ακατάλληλα δείγματα που θα επαναληφθούν και 259 αρνητικά.

Το πλοίο θα μεταφερθεί σε ειδική προβλήτα.

Όσοι ναυτικοί βρέθηκαν θετικοί θα παραμείνουν σε καραντίνα εντός του πλοίου. Όσοι ναυτικοί βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό στο πλοίο σταδιακά θα μεταφερθούν σε ξενοδοχείο και εν συνεχεία θα επαναπατρισθούν.

Για τη Μύκονο ζητήθηκε από τους κατοίκους να μείνουν σπίτι και αναστέλλονται όλα τα δημόσια και ιδιωτικά έργα.