Η Uni-pharma ξεκινά τη δωρεάν διάθεση του Unikinon (χλωροκίνη) σε Ελλάδα και Κύπρο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η φαρμακοβιομηχανία Uni-pharma SA ξεκινά από αύριο Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, τη διάθεση του φαρμάκου Unikinon (χλωροκίνη) σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (SARS COIVID-19), μετά την σημερινή έγκριση από τον ΕΟΦ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία όπως έχει δεσμευθεί, θα διαθέσει ΔΩΡΕΑΝ 24 εκατομμύρια δόσεις Unikinon στο Ελληνικό Κράτος καθώς και 60.000 δόσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η Uni-pharma SA θέλοντας να ενημερωθεί σωστά το κοινό και να σταματήσει η παραπληροφόρηση ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε έλαβε οικονομική στήριξη από το κράτος και ότι η αγορά των 5 τόνων της δραστικής ύλης ήταν μία προσωπική πρωτοβουλία, απόφαση και κάλυψη του κόστους.

Να θυμίσουμε ότι η αγορά της πρώτης ύλης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020, ενώ, ως γνωστόν, η Uni-pharma SA είναι η εταιρεία που έχει πάρει την άδεια διακίνησης του προϊόντος χλωροκίνης στην Ελλάδα για πρώτη φορά από το 1984.

Το νέο θεραπευτικό σχήμα θα καθορισθεί, ανάλογα με τις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας. Να σημειωθεί, ότι υπάρχουν ήδη διεθνή επιστημονικά δεδομένα για την χλωροκίνη, τα οποία κάνουν λόγο για επιτυχή θεραπεία, και τα οποία προκύπτουν είτε γιατί το φάρμακο χορηγείται ήδη σε ασθενείς με COVID-19, είτε γιατί βρίσκονται σε εξέλιξη κλινικές μελέτες.