Σουρβίνος: “Τα στοιχεία για τον κορωνοϊό αφήνουν χαραμάδα αισιοδοξίας”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την εκτίμηση ότι στην Ελλάδα «βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο» καθώς τα στοιχεία για τον κορωνοϊό «αφήνουν χαραμάδα αισιοδοξίας» έκανε ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Σουρβίνος.

Ο καθηγητής, ανέφερε ότι ο Απρίλιος «είναι κρίσιμος μήνας αν καταφέρουμε και παραμείνουμε στα χαμηλά ποσοστά καθώς δεν δείχνουμε εικόνες Ισπανίας και Ιταλίας».

Μιλώντας για τα μέτρα που έχουν επιβληθεί προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού ο κ. Σουρβίνος, ο οποίος είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), αρχικά σημείωσε ότι «αξίζει ο κόπος ώστε στις αρχές Μαΐου να αρχίσουμε να συζητάμε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων.

Ο Απρίλιος είναι δύσκολος μήνας, αρχές Μαΐου θα μπορούσε να γίνει αξιολόγηση με σκοπό μια σταδιακή χαλάρωση». Παράλληλα τόνισε, όμως, ότι «υπάρχει φόβος για την έξοδο του Πάσχα» προσθέτοντας ότι πρέπει να αποφευχθεί μαζική έξοδος.

Απαντώντας σε ερώτηση για την χρήση μάσκας ο κ. Σουρβίνος παρέπεμψε στις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) λέγοντας ότι «είναι κατάλληλες για τον υγειονομικό πληθυσμό και όσους φροντίζουν ασθενείς. Σε μια εποχή που είναι δυσεύρετες οι μάσκες να μην τις στερήσουμε από κάποιον που την έχει ανάγκη».